Seďa (ČSSD): Vláda se tváří jako hospodář, ale je jako kozel zahradníkem

13.02.2023 21:09 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k asociálním krokům vlády Petra Fialy

Seďa (ČSSD): Vláda se tváří jako hospodář, ale je jako kozel zahradníkem
Foto: archiv A. Seďa
Popisek: Antonín Seďa

Současná vláda se opět chytila do vlastní lživo-populistické politiky. Sliby o nezvyšování daní vzaly za své a těch slibovaných 70 miliard úspor bude znamenat další zdražení pro zaměstnance, seniory a rodiny s dětmi a další škrty ve veřejných službách. ČNB a vládě se nedaří krotit vysokou inflaci, která opět vzrostla na 17,5 %.

Anketa

Je správné uvažovat o tom, že čtyřicátníci půjdou do důchodu v 68 letech?

11%
85%
hlasovalo: 21905 lidí

Vláda se tváří jako hospodář, ale po pravdě je to kozel zahradníkem. Bere si půjčky na pomoc Ukrajincům, hodlá vydat dluhopisy na podporu SFDI, nechce omezit asociální politiku ČEZ a ministr zemědělství pouze "jedná" o cenách potravin, namísto toho, aby konal. Prostě současná vláda kašle na občany a firmy, například ji usvědčuje stanovení výše stropu na energie.

Zároveň vláda přilévá olej do ohně v rámci bezpečnostní hrozby, přicházející z východu. Namísto podpory mírového řešení sporu, který se táhne od roku 2014, zhoršila naše mezinárodní postavení vůči RF, Číně a zemím, které odmítají "vojenské" řešení války na Ukrajině.

Řešení této bezpečnostní, politické a dnes i ekonomické krize nejen naší vládou, ale celým Západem zhoršuje naši bezpečnost, naši životní úroveň i konkurenceschopnost naší ekonomiky. Ptám se, komu ku propsěchu? Rozhodně ne ku prospěchu občanům České republiky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

22:01 Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k dalším investicím do infrastruktury pro cyklisty v…