Seďa (ČSSD): Vraťme kraji dobrého hospodáře

17.08.2020 19:09

Pravicová koalice ve Zlínském kraji promarnila 4 roky a kraj nevzkvétá. Naopak tato koalice prohloubila problémy, se kterými se náš kraj potýká.

Seďa (ČSSD): Vraťme kraji dobrého hospodáře
Foto: archiv A. Seďa
Popisek: Bývalý poslanec Antonín Seďa (ČSSD)

Současná pravicová koalice ve Zlínském kraji nevedla náš kraj k rozvoji a k prosperitě. Špatná personální politika v sociálních službách, snaha o převod domovů pro seniory na obce, návrh na zrušení Vincentina na Velehradě, žádná výstavba domovů pro seniory, znamená chaos v sociální péči potřebným.

Nerespektování dříve schválené koncepce dopravy, špatně nastavené podmínky ve výběrovém řízení na dopravce, změna financování veřejné dopravy znamenají finanční ztrátu v rámci přepravy i zvýšení nákladů kraje o 400 milionů korun ročně. Přitom za více peněz by měli mít cestující více muziky, což se nestalo. Zhoršila se dostupnost veřejné dopravy a zvýšilo se jízdné v MHD, například v souměstí Staré Město, Uherské Hradiště, Kunovice.

Největší problémy nastaly ve zdravotnictví, kde se nerespektuje nejen dlouhodobá koncepce, ale špatná personální politika přispěla k nedostatku lékařů a zdravotních sester, zastavila se plánovaná výstavba a modernizace jednotlivých oddělení a namísto toho vedení kraje prosazuje riskantní investici výstavby nové nemocnice v Malenovicích. Současné vedení kraje nemá potřebný tah na branku a neřeší základní problémy našich spoluobčanů.

Článek byl převzat z Profilu Ing. Antonín Seďa

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Milion chvilek pro demokracii a další novodobí neomarxisté hrozí

17:11 Vích (SPD): Milion chvilek pro demokracii a další novodobí neomarxisté hrozí

Přetahování se východu se západem v Evropě a jejím okolí provázejí četné barevné revoluce versus reg…