Seďa (ČSSD): Zastupitelé nepodpořili závěrečný účet Uherského Hradiště

13.06.2017 6:28

Zastupitelstvo města Uherské Hradiště mělo poklidný ráz, a to přesto, že bylo projednáváno několik kontraverzních bodů. Například úprava pravidel pro sdělení zastupitelů ve Zpravodaji města.

Seďa (ČSSD): Zastupitelé nepodpořili závěrečný účet Uherského Hradiště
Foto: Daniela Černá
Popisek: Antonín Seďa, poslanec ČSSD

Dne 12. 6. 2017 se konalo 18. Zasedání ZM Uherské Hradiště. Zastupitelé za ČSSD nepodpořili závěrečný účet města za rok 2016 a nepodpořili rozpočtová opatření č.05 a 06/2017. Důvodem je přesun investic na rok 2018, některé investiční akce s přesahem několika let či derealizace investic, které sociální demokraté podporují.

ČSSD podpořila plán odpadového hospodářství na roky 2017 až 2026zrušení OZN o provozním řádu rozhledny na Rovnině a dodatek č.47 smlouvy o zajištění MHD.

Po nutné úpravě zastupitelé za ČSSD podpořili čtyři návrhy na změnu ÚP města a členství Uherského Hradiště v Síti kreativních měst UNESCO. Na základě připomínek opozice byl stažen z jednání bod Aktualizace Jednacího řádu ZM. ČSSD nepodpořila úpravu pravidel pro uveřejňování sdělení zastupitelů města v Zpravodaji města a na webu Uherského Hradiště. Důvodem zamítavého stanoviska je nerespektování rovného přístupu k zastupitelům i k mandátu jednotlivých politických stran. A také vytvoření „cenzora“ pro případy, že sdělení odporuje dobrým mravům. Podle názoru opozice se jedná o zbytečné omezování práv zvolených zastupitelů.

Sociální demokraté nepodpořili vystoupení města z Mikroregionu Dolní Poolšaví. Důvodem je nedostatečné zdůvodnění, zhoršení vztahů s Kunovicemi a dalšími obcemi ze svazku i nebezpečí z možného vývoje v městských částech Míkovice, Sady a Vésky, po vzoru Jarošova. Naopak město mělo hledat smysluplné projekty pro tento svazek obcí. V rámci zprávy z RM ČSSD kritizovala přípravu zahraniční cesty do Bridgwateru, kdy má odcestovat kompletní vedení města a tajemník MěÚ. V bodu různé navrhují sociální demokraté investiční akci Revitalizace Staré Tenice, zahrnující kompletní opravu parkoviště, chodníků, příjezdové cesty a dvou přilehlých hřišť s dovybavením mobiliáře pro děti i sportoviště.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Kuba: Letiště se nám v loňském roce podařilo rozhýbat a rozlétat

8:19 Hejtman Kuba: Letiště se nám v loňském roce podařilo rozhýbat a rozlétat

Cestovní kancelář Čedok přidává na zimní sezonu první destinaci z Českých Budějovic. Z jihočeského l…