Seďa (ČSSD): Životní prostředí je součástí našeho života

24.05.2017 7:31

Životní prostředí je široký pojem, který ovlivňuje naše životy.

Seďa (ČSSD): Životní prostředí je součástí našeho života
Foto: archiv A. Seďa
Popisek: Bývalý poslanec Antonín Seďa (ČSSD)

Žijeme v době, kdy velmi často dostává naše životní prostředí na frak. A nejedná se pouze o zeleň či vodní plochy, ale obecně o celé životní prostředí vůkol nás. Tolik kritizované kácení stromů či celých lipových alejí neušlo pozornosti řady občanů a občanských iniciativ. Tak jako je kritizován současný stav vodních ploch a jejich okolí, nedostatečná údržba zeleně, pomalá revitalizace dětských hřišť či nedostatečný úklid veřejných prostranství a pozemních komunikací.

Opozice oprávněně kritizovala účelové spojení stavebního úřadu s odborem životního prostředí, kdy namísto samostatného odboru zůstalo pouze oddělení vodoprávního úřadu a životního prostředí. Tímto spojením se šlo zřejmě na ruku stavební lobby na úkor kvality a zachování životního prostředí. Přitom stále zůstávají nedořešený havarijní stav nemovitosti v městské památkové zóně. A nejedná se pouze o bývalou věznici, ale i o budovu starých městských lázní.

Co se týče odpadového hospodářství města, existuje jeho plán na roky 2005 až 2010 s výhledem do roku 2015. Tak jako existují obecně závazné vyhlášky, které upravují svoz a nakládání s odpady. Problémem je, že v roce 2024 bude ukončeno skládkování směsného komunálního odpadu, což bude mít velký dopad na celé odpadové hospodářství města Uherské Hradiště i jeho financování.

Na zasedání Kontrolního výboru Zastupitelstva města bylo upozorněno na tento problém a na nutnost přijmout opatření, včetně nového plánu odpadového hospodaření. A výbor se k tomuto tématu vrátí, aby podpořilo povědomí občanů o problémech s likvidací odpadů.

A to, co je důležité, je aktivita samotných občanů ve věci sledování kompletní péče o životní prostředí i podnětných návrhů na zlepšení okolí domovů a veřejných prostranství.

 

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hřib (Piráti): Začínáme stavět tramvajovou trať na Václavském náměstí

17:04 Hřib (Piráti): Začínáme stavět tramvajovou trať na Václavském náměstí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k tramvaji na Václavském náměstí.