Seďa (ČSSD): Zpráva z XI. Zasedání Zastupitelstva města Uherské Hradiště ze dne 22.2.2016

23.02.2016 9:03

V pondělí 22.2.2016 se konalo XI. zasedání Zastupitelstva města Uherské Hradiště. To, že jednání proběhlo v konstruktivní podobě dokládá i zpráva z pera opoziční ČSSD.

Seďa (ČSSD): Zpráva z XI. Zasedání Zastupitelstva města Uherské Hradiště ze dne 22.2.2016
Foto: Daniela Černá
Popisek: Antonín Seďa, poslanec ČSSD

Program XI. zasedání  ZM byl na základě dohody změněn a byly staženy z projednání dva problematické body. A to zrušení usnesení č.77/6/ZM/2015, ukládající starostovi města pravidelně informovat o dění v obchodních společnostech s majetkovou účastí města a návrh změn zástupců města v orgánech společností s majetkovou účastní města. K oběma bodům se zřejmě vrátíme na dalším zasedání ZM.

Zástupci ČSSD nepodpořili rozpočtová opatření č. 01/2016 a č.02/2016 z důvodu navyšování schodku městského rozpočtu a z důvodu pokračování některých investičních akcí, jako je Skatepark a některé investice s úhradou ve více letech (Rochus Park). Opozice dlouhodobě navrhuje projednávat zastavovací studie a regulační plány přímo na ZM. Týká se to například ploch pro zástavby rodinných domů v Jaktářích U řeky, v Mařaticích pod hřbitovem či na Východě směrem k Sadům.

Zástupitelé za ČSSD požadují pokračování v plnění usnesení č.76/6/ZM/2015 týkající se transparentního zveřejňování smluvních dokumentů a informací na webu města. Tak jako pokračování v plnění usnesení č.108/8/ZM/2015 k Návrhům opatření na zastavení úbytku a zvýšení počtu obyvatel města. ČSSD očekává konkrétní opatření, která budou implementována do rozpočtu města a do strategických dokumentů města, například do připravovaného plánu rozvoje města do oku 2030. Důležité je i průběžné sledování a vyhodnocování těchto opatření.

Předseda Kontrolního výboru ZM ing. Antonín Seďa seznámil zastupitele s doporučením tohoto výboru zabývat se projektem rekonstrukce budov č.p. 1156 (budova k zajištění veřejných služeb na sídlišti Štěpnice a budovy č.p. 1189 (ulice Zahradní). Dále se KV ZM zabýval  budoucím využitím lokality v části areálu Uherskohradišťské nemocnice, kde výbor doporučil vypracovat regulační plán o podobě dané lokality se zaměřením na dopravní infrastrukturu a základní občanskou vybavenost. KV ZM požaduje i návrh etap výstavby veřejných investic a plán jejich financování.

V rámci bodu Dotazy, připomínky a podněty podpořili zástupci ČSSD dlouholetou snahu o rekonstrukci bývalé věznice pro potřeby státu a muzea totality, ing. H. Doupovcová navrhla podpořit výstavbu a opravy dětských hřišť, ing. A.Seďa se dotazoval na budoucí využití a opravu Azylového bydlení Cusanus a o záměru na zřízení Nízkoprahového denního centra v kombinaci s azylovým bydlením. Dále upozornil na nutnost odstraňování bariér pro hendikepované spoluobčany a na nepřehlednost dopravního značení v našem městě.

Zpracoval: ing. Antonín Seďa, předseda Klubu zastupitelů za ČSSD

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

22:01 Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

Ve Strakově akademii se konalo v pořadí již 400. zasedání Rady pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI, Ra…