Sehnal (APB): Budeme snižovat daně, to je jediná cesta

03.10.2021 20:49

Volby jsou za pár dní a stále se nikdo nehlásí k tomu, jak efektivně dát dohromady státní rozpočet, aniž by na tom byli biti běžní občané. Aliance pro budoucnost jako jediná řešení má. Utáhneme opasek státu, nikoli občanům.

Sehnal (APB): Budeme snižovat daně, to je jediná cesta
Foto: Hans Štembera
Popisek: Aliance pro budoucnost představila stínové ministry vlády

Deficit státní rozpočtu byl v loňském roce 500 miliard korun, tento rok bude schodek státního rozpočtu možná až 400 miliard. Bylo by bláhové proto říkat, že jako Česká republika s vyrovnaným rozpočtem. Budeme všichni rádi, když výsledek bude o 100 miliard lepší než v minulém roce. 

Jak dále dosáhnout lepších výsledků státního rozpočtu? Předesílám, že jednoznačně odmítáme, aby byli nuceni si opasek utahovat občané, to je v tomto stavu, kdy jsou prakticky všichni finančně vyčerpáni dopady covidové krize, naprosto nepřijatelné. 

Aliance pro budoucnost razí jasnou myšlenku, že opasek si nyní konečně musí utáhnout stát. Tam je rozežranost, tam jsou přebytečné výdaje. Není normální, aby vedení země stále víc zatěžovalo občany dalšími platebními povinnostmi a na stranu výdajů státu nikdo nesáhl. 

Nezapomínejme, že státní sektor jen spotřebovává, nic neprodukuje. Soukromý sektor jako jediný je nucen vydělávat nejen na sebe, ale živit i stát, který je stále víc a víc rozežranější. 

Nikdy nepodpoříme jakékoli zvyšování daní. Pro nás to není prostředek k vyléčení státních financí. Aliance pro budoucnost prosazuje snižování daní v rozumném tempu půl procenta ročně, abychom za dobu pěti až šesti let dosáhli hranice 15 procentního zdanění. To je reálně dlouhodobě udržitelná hranice, která musí zodpovědnému státu postačovat k zajištění všeho, co občané potřebují.

Ing. Pavel Sehnal

  • Praha bez chaosu
  • zastupitel měst. části

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Kvóty jsme zrušili, a to, co vy jste navrhli a prosadili, jsme odmítli, opakovaně

16:05 Babiš (ANO): Kvóty jsme zrušili, a to, co vy jste navrhli a prosadili, jsme odmítli, opakovaně

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.