Sehnal (ODA): Islámské ženy zahalené v šátky mohou skutečně vyvolávat obavu

13.07.2017 11:31

V reakci na diskuzi s oblékáním islámských žen do celotělových plavek se přikláním ke stanovisku paní ministryně pro místní rozvoj Karly Šlechtové.

Sehnal (ODA): Islámské ženy zahalené v šátky mohou skutečně vyvolávat obavu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ODA Pavel Sehnal

Je na místě, aby vláda zaujala ve věci cizineckých menšin a cizinců vůbec zásadnější postavení. Při nečinnosti vlády je na zastupitelstvu města – obce, aby formou vyhlášky rozhodlo, které věci jsou v souladu s naší kulturou v daném regionu a které ji překračují. O vhodnosti oblečení na plovárnu, do školy, do divadla, nebo třeba do obchodního centra by neměl rozhodovat provozovatel takového zařízení. Na provozovateli zařízení je odpovědnost, aby zákon, nebo vyhlášku dodržoval.

Umím si představit, že vyhláška města – obce se může lišit kraj od kraje. Islámské ženy zahalené šátky mohou v lidech skutečně vyvolávat obavu či nespokojenost v celé zemi.

Francie byla jako jedna z prvních evropských zemí radikální a zákonem zakázala používání celotělových plavek. Následně soud tento zákon zrušil jako protiústavní.

Protože není žádný český zákon, ani vyhláška, která by omezovala nějaký typ oblečení, je asi nejsprávnější cestou, že se provozovatel zařízení řídí přiměřeně judikáty Evropské unie. Chceme-li upravit věci v Česku jinak, apelujme na vládu, ať místo planých a nereálných slibů řeší věci, které občané skutečně vyřešit chtějí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrá (SOCDEM): Fialova vláda otevřeně šlape po právech zaměstnanců

9:15 Ostrá (SOCDEM): Fialova vláda otevřeně šlape po právech zaměstnanců

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vládnímu návrhu výpovědi bez udání důvodu