Sehnal (ODA): Měli jsme šťastnou ruku

24.08.2017 13:37

Ve středu dopoledne představil předseda ODA Pavel Sehnal všechny lídry kandidátek Občanské demokratické aliance pro volby do Poslanecké sněmovny které proběhnou v říjnu letošního roku.

Sehnal (ODA): Měli jsme šťastnou ruku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ODA Pavel Sehnal

ODA zaplnila kandidátky v krajích do posledního místa. „Musím s hrdostí oznámit, že ODA postavila ve všech 14. krajích kompletní kandidátky“ oznámil na úvod tiskové konference její předseda Pavel Sehnal. „Slíbil jsem našim voličům, že kandidátky ODA budou naplněny poctivými, slušnými lidmi a věřím, že jsme měli šťastnou ruku. Dát dohromady 350 lidí na všechny kandidátky je velmi obtížný úkol. Jsme liberální pravicová strana a podle toho jsme kandidátky i sestavovali. Například jsme vzali v úvahu, že v ČR žije početná vietnamská komunita, a proto jsme dali příležitost i jejímu zástupci. Je jí Vietnamská lékařka MUDr. Quynh Vuová, která v pražské fakultní nemocnici na Bulovce zastává pozici vedoucí lékařky. V ČR žije více jak 100 000 lidí vietnamské národnosti, z toho 35 000 má české občanství a my se domníváme, že by takto početná národnostní menšina měla mít svého zástupce v poslanecké sněmovně“. Řekl na úvod tiskové konference Pavel Sehnal, předseda ODA.

ODA se podle slov předsedy Sehnala dlouho potýkala s myšlenkou, jak oslovit mladé voliče ve věku mezi 18. až 25. roků.  „Využili jsme nabídky některých youtuberů, za což jsme byli možná i oprávněně kritizováni, nicméně výsledek je ten, že jsme získali pro naše kandidátky dva velmi zajímavé mladé lidi“ řekl Sehnal ke kontroverzní kampani, která byla příčinou vzruchu na sociálních sítích.

Lídrem kandidátky v Praze je předseda ODA Pavel Sehnal. Ve Středočeském kraji je pak lídrem ředitel mezinárodního hotelu pan Vladimír Novák. V Libereckém kraji je v čele kandidátní listiny paní Martina Rosenbergová, bývalá primátorka Liberce.  V Olomouci vede kandidátku významný a úspěšný architekt a developer Ladislav Opletal. V Ostravě se do čela postavil pan Mgr. Tomáš Mlčák, hendikepovaný sportovec a manažér. I v dalších krajích pak ODA nabízí velmi zajímavé osobnosti. V jižních Čechách povede kandidátku paní Edita Mrkousová, podnikatelka, manažerka a matka tří dětí. V kraji Vysočina bude o přízeň voličů usilovat v čele kandidátní listiny paní Zdena Kapičková, majitelka cestovní agentury, v Plzeňském kraji emeritní rektor Západočeské univerzity v Plzni pan Zdeněk Vostracký. V Karlovarském kraji se přízeň občanů pokusí získat pan Jan Kuchař, starosta Františkových Lázní. V kraji Pardubickém bude v čele kandidátky ředitel školy pan Zdeněk Kratochvíl a v sousedním kraji Královéhradeckém pak ekonom Jiří Staněk.  Ústecký kraj bude mít v čele kandidátky oční lékařku, paní doktorku Kláru Pohankovou. V Jihomoravském kraji bude v barvách ODA usilovat o hlasy občanů paní Daniela Janíčková, zastupitelka městské části Brno – Žabovřesky a výkonná ředitelka developerské společnosti. Zlínský kraj bude v rukou pana Roberta Vychytila, povoláním stavbyvedoucího.

Mimo čelní místa kandidátek lze najít i další zajímavé osobnosti. ODA si slibuje od letošních voleb zájem voličů a cítí jako svou prioritu souboj o pravicově naladěného voliče, který cítí, že na pravé části politického spektra schází politické uskupení, které hájí zájmy aktivních a pracovitých lidí. Které se snaží jasně formulovat pozitivní postoj k Evropské unii a k celospolečenským tématům, jako je snazší podnikání, spravedlivé mzdy, poctivé důchody a také sociální problematiku.

„Věřím a doufám, že občanům máme co nabídnout. Naši kandidáti jsou lidé na svých místech“ Řekl na závěr tiskové konference předseda ODA Pavel Sehnal.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): 1,2 milionu nelegálních migrantů jen za loňský rok

16:05 Dostálová (ANO): 1,2 milionu nelegálních migrantů jen za loňský rok

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.