Sehnalová (ČSSD): Chci být hlasem českých spotřebitelů v EU

13.01.2014 6:25

Chtěla bych se otázkám ochrany spotřebitelů věnovat v Evropském parlamentu i v dalším volebním období.

Sehnalová (ČSSD): Chci být hlasem českých spotřebitelů v EU
Foto: sehnalova.cz
Popisek: Europoslankyně Olga Sehnalová

Alkohol s příměsí metanolu? Technická sůl v jídle? Skandál s koňským masem? Vadné prsní implantáty? Zájezd jako noční můra? Letenka jako cár papíru? Půjčkami "bez úroku" rovnou k bezdomovectví? Šmejdi na každém rohu?

Jen namátkou vybírám pár známých případů z poslední doby. Mají jedno společné. Zastání a řešení hledají lidé u Evropské unie. Přicházejí na to, že na naše domácí podnikavce, anebo naopak na nekalé praktiky velkých nadnárodních firem (které by si jinde nedovolily), sami prostě nestačíme, nebo stačit nechceme. Evropská unie tu sílu má. Zastání zde proto hledejme a chtějme oprávněně. I toto jsou české národní zájmy. Ochrana našich lidí před národní i nadnárodní zlodějinou.

Chtěla bych se otázkám ochrany spotřebitelů věnovat v Evropském parlamentu i v dalším volebním období. Je mnoho oblastí, kde společný postup evropských zemí může českým spotřebitelům pomoci. Evropská unie významně ovlivňuje a kultivuje české zákony. Směrnice o právech spotřebitelů nebo směrnice o nekalých obchodních praktikách jsou jen příklady z celé řady dalších. Sociální demokraté stojí vždy na straně spotřebitelů. O tom, jak bude jejich hlas silný, rozhodnou volby do Evropského parlamentu. Mnoho problémů zůstává k řešení. Problémy s nákupy na internetu, nepřehledné finanční služby, bezpečnost výrobků, ale také dvojí kvalita značkového zboží, včetně potravin. Nechci, aby byli Češi zákazníky druhé kategorie. Pro mne, jako sociální demokratku, musí být společný evropský trh fér. Nejen pro podniky, ale i pro spotřebitele a zaměstnance. A ochrana slabší smluvní stany otázkou dobrých mravů, které se musí ctít po celé Evropě. Tedy i v České republice. I v tomto případě platí, že Evropa začíná doma.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Olga Sehnalová - profil

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…