Sehnalová (ČSSD): Placení elektronického mýtného v EU bude jednodušší

25.11.2018 20:33

Vyjednavači Evropského parlamentu se s rakouským předsednictvím Rady EU a Evropskou komisí dohodli na aktualizovaných pravidlech pro elektronický výběr mýtného.

Sehnalová (ČSSD): Placení elektronického mýtného v EU bude jednodušší
Foto: sehnalova.cz
Popisek: Europoslankyně Olga Sehnalová

Díky této směrnici budou moci všichni řidiči zaplatit mýtné jednodušeji, ať už se v rámci EU nacházejí kdekoliv, pro členské státy se také zjednoduší sdílení informací o řidičích, kteří neuhradili mýtné v jiném evropském státu. Za frakci Socialistů a Demokratů vyjednávala poslankyně Olga Sehnalová.

„Jsem ráda, že došlo k dohodě, jednání nicméně nebyla jednoduchá. Jde o velmi technickou normu, která ale současně odstraňuje překážky, které dosud bránily rozvoji systémů pro zjednodušení plateb a vymáhání nezaplaceného mýtného na straně členských států. Kompromisní znění směrnice, jejíž znění bylo dnes úspěšně dojednáno, tak umožní provozování tzv. Evropské služby elektronického mýtného. V praxi to mimo jiné znamená, že díky tomu budou moci řidiči užívat pouze jedno palubní zařízení pro úhradu mýtného napříč evropskou silniční sítí. Jedná se také o první úspěšně vyjednanou dohodu z opatření v rámci tzv. silničního balíčku představeného Komisí před rokem a půl, který má za cíl posílit vnitřní trh v dopravě a zjednodušit či vyjasnit jeho současná roztříštěná pravidla," uvedla Olga Sehnalová, poslankyně Evropského parlamentu, a stínová zpravodajka frakce Socialistů a Demokratů k této legislativní zprávě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

21:03 Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

Vláda na návrh ministryně obrany Jany Černochové odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Ba…