Sehnalová (ČSSD): Potravinářství potřebuje i do budoucna jasnou koncepci

21.05.2017 22:01

Česko20+ v čele s Olgou Sehnalovou o kvalitních potravinách.

Sehnalová (ČSSD): Potravinářství potřebuje i do budoucna jasnou koncepci
Foto: sehnalova.cz
Popisek: Europoslankyně Olga Sehnalová

Další z tematických debat ČSSD s občany v rámci projektu Česko20+ se 19. května uskutečnila ve Zlíně. Tématem debaty, jíž cílem je zformulovat dlouhodobou vizi fungování České republiky v klíčových oblastech života v příštích 20 letech a prohloubit společenský dialog sociální demokracie s občany, byly kvalitní potraviny a zdravý životní styl. Garantem debaty byla europoslankyně Olga Sehnalová, která se v Evropském parlamentu věnuje otázkám ochrany spotřebitele, včetně kvality a označování potravin. Spolu s Olgou Sehnalovou vystoupili v debatě i náměstkyně ministra zdravotnictví Lenka Teska Arnoštová, náměstek ministra zemědělství Jan Veselý a ředitel Potravinářské komory ČR Miroslav Koberna.

Diskuze byla věnována třem základním tématům – jak podpořit domácí producenty potravin, proč by lokální potraviny měly být distribuovány do škol, a jakým způsobem by měla být zlepšena kvalita potravin pro české spotřebitele. Mezi závěry debaty, které shrnula Olga Sehnalová, zaznělo mj. jak a proč je potřeba systematicky podporovat české zemědělce a výrobce potravin či proč je důležité zvýšení konkurenceschopnosti a zajištění rovných podmínek pro všechny aktéry dodavatelsko-odběratelského řetězce v potravinářství. Řečníci kladli opakovaně důraz i na bezpečnost a řádné označování potravin a související roli dozorových orgánů a potřebu aktivního prosazování zájmů České republiky v  rámci EU nejen v souvislosti s připravovanou revizí společné zemědělské politiky EU. Jedním z diskutovaných témat byla také dvojí kvalita potravin, ve kterém se Olga Sehnalová dlouhodobě angažuje. Ačkoliv v řadě z diskutovaných otázek sociální demokracie v současné vládní koalici podnikla a podpořila řadů důležitých iniciativ, vystupující se shodli na tom, že potravinářství potřebuje i do budoucna jasnou koncepci v rámci rozvoje České republiky a vládních priorit. Zásadní roli hraje také osvěta a vzdělávání spotřebitelů.

Debata byla doplňována interaktivními dotazy diváků ze sociálních sítí. Mezi nejčastější dotazy patřilo zejména srovnání kvality a cen potravin u nás a v Německu, diváky živého vysílání na internetu ale zajímaly také např. otázky kvalitativních norem potravin.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zábranský (Piráti): Praha koupí pozemky v Karlíně důležité pro rozvoj okolí Negrelliho viaduktu

19:05 Zábranský (Piráti): Praha koupí pozemky v Karlíně důležité pro rozvoj okolí Negrelliho viaduktu

Zastupitelé hlavního města Prahy schválili odkup osmi pozemků od Českých drah. Pozemky se nacházejí …