Sehnalová (ČSSD): eCall přispěje k zvýšení bezpečnosti silničního provozu

23.04.2015 22:20

K zavedení systému veřejného tísňového volání eCall po celé Evropě už schází po březnovém odsouhlasení členskými státy pouze souhlas Evropského parlamentu.

Sehnalová (ČSSD): eCall přispěje k zvýšení bezpečnosti silničního provozu
Foto: sehnalova.cz
Popisek: Europoslankyně Olga Sehnalová

Zavedení palubního systému eCall

K zavedení systému veřejného tísňového volání eCall po celé Evropě už schází po březnovém odsouhlasení členskými státy pouze souhlas Evropského parlamentu. O konečném přijetí nařízení o typu palubního systému budou europoslanci debatovat a hlasovat na svém dubnovém plenárním zasedání ve Štrasburku.

Systémem eCall mají být postupně vybaveny všechny nové modely osobních automobilů a lehkých užitkových vozidel po 31. březnu 2018.

"Počet úmrtí na evropských silnicích je bohužel stále nepřijatelně vysoký. Systém eCall přispěje k zvýšení bezpečnosti silničního provozu, protože výrazně zkracuje čas příjezdu záchranných složek v případě vážné nehody. Díky legislativě bude systém založen na veřejném tísňovém volání využívajícím evropskou linku tísňového volání 112 a bude fungovat i přeshraničně," uvedla europoslankyně Olga Sehnalová, která vedla vyjednávání z pozice zpravodajky.

Podrobnosti o systému eCall a odpovědi na nejčastější otázky naleznete zde: http://sehnalova.cz/clanek/zavedeni-palubniho-systemu-ecall-2015-4-23.html

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Olga Sehnalová - profil

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Síkela: MPO posílí inovace, v nové výzvě je připravena miliarda korun

8:05 Ministr Síkela: MPO posílí inovace, v nové výzvě je připravena miliarda korun

Ministerstvo průmyslu a obchodu vyhlásilo II. výzvu aktivity Inovace Operačního programu Technologie…