Seitlová (KDU-ČSL): Pan premiér očividně nemá správné informace

03.08.2020 10:01

Komentář na facebookovém profilu k přípravám stavby obchvatu Přerova

Seitlová (KDU-ČSL): Pan premiér očividně nemá správné informace
Foto: zeleni.cz
Popisek: Senátorka Jitka Seitlová (KDU-ČSL)

Obchvat je Achillova pata Přerova. Podle mého silného názoru by měl být co nejdříve vybudován. Je to také poslední kousek dálnice D1 v celé České republice. Od chvíle, kdy jsem se stala senátorkou v roce 2014, se snažím o to, aby byl dobudován. Vytvořila jsem pracovní komisi, kterou podpořil ministr Ťok a jednání se opakovaně účastnili odpovědní zástupci ŘSD. Osobně jsem navštívila zástupce ekologických organizací a jednala jsem s nimi o tom, aby odvolání a žalobu nepodávali.

Pokud se týká jednání v Senátu k novele zákona č. 416/2009 Sb., tzv. urychlovací zákon, pan premiér očividně nemá správné informace, usilovala jsem naopak o urychlení stavby v Přerově. Rozumím tomu, že pan premiér má v Přerově svého kandidáta a chce ho podpořit, ale jak říká sám pan premiér: „Je to kampaň, je to kampaň…..“

Anketa

Je dobře, že Praha přispěla na festival sexuálních menšin Prague Pride?

3%
97%
hlasovalo: 14678 lidí

Zástupci ŘSD mi sdělili, že by pomohlo navýšení koeficientu za výkupy bytových a rodinných domů. Takový pozměňovací návrh se mi podařilo prosadit. Proti návrhu novely zákona č. 416/2009 Sb., jsem nehlasovala.

Zákon byl vrácen do Poslanecké sněmovny s pozměňovacími návrhy, které schválil hospodářský výbor a výbor pro územní rozvoj, veřejnou správu a životní prostředí.

Přípravu obchvatu stále sleduji. Podle mých informací jsou nyní podány žaloby proti územnímu rozhodnutí, zejména ze strany občanů Dluhonic. Z toho je zřejmé, že dohoda s nimi, kterou prezentoval pan premiér, se nepovedla. Tím se příprava o cca 3 měsíce prodlouží a vrácení zákona Poslanecké sněmovně nebude mít vliv na jakékoliv zpoždění stavby, naopak Senátem přijaté pozměňovací návrhy mohou celkovou situaci zlepšit a dostavbu obchvatu urychlit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice