Semelová (KSČM): Probuzení těsně před volbami?

14.06.2018 10:59

Náměstek Dolínek (ČSSD) chce na poslední chvíli ulehčit studentům od 15 do 26 let slevou jízdného MHD, radní to však neschválili.

Semelová (KSČM): Probuzení těsně před volbami?
Foto: red
Popisek: Marta Semelová (KSČM)

Náměstek Dolínek (ČSSD) chce na poslední chvíli ulehčit studentům od 15 do 26 let slevou jízdného MHD, radní to však neschválili. Místo 1 200 korun za pět měsíců by podle jeho návrhu mohli platit 365 korun ročně. Mělo by je to motivovat k tomu, aby nejezdili načerno a využívali veřejnou dopravu. Dalším jeho návrhem je umožnit koupi běžného ročního kuponu na splátky. Návrhy jsou fajn a klub KSČM je určitě podporuje. Taky proč ne, když se ČSSD náhle rozhodla naplňovat, alespoň částečně, volební program KSČM. Jen je zvláštní, že s tím pan náměstek vyrukoval až na konci čtyřletého volebního období.  Přitom mohl konat už dávno. Klub KSČM v pražském zastupitelstvu ho k tomu po celé volební období vyzýval.

Je pravda, že náš návrh je razantnější – bezplatná městská hromadná doprava. K našemu požadavku, aby se otevřela odborná věcná diskuze na toto téma, byl celé čtyři roky hluchý on i celá rada. Přitom ve městech, kde bezplatnou MHD zavedli, svědčí výsledky jednoznačně ve prospěch tohoto kroku: úbytek individuální automobilové dopravy, menší dopravní zácpy, lepší průjezdnost městem, zlepšení životního prostředí, snížení emisí a hluku, pomoc nízko a středně příjmovým občanům, žádné černé jízdy – úspora za tisk a distribuci jízdenek (v Praze by to byla i úspora za Lítačku), další úspory za kontroly a vymáhání pokut, konec exekucí kvůli jízdnému. Jsme přesvědčeni, že to má smysl, proto vyrážíme do ulic Prahy s peticí v tomto duchu a společně s obyvateli Prahy hodláme náš záměr v novém pražském zastupitelstvu prosadit.

Marta Semelová
předsedkyně klubu KSČM a vedoucí kandidátka do Zastupitelstva hl. m. Prahy

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Baxa: Novela zákona zřizuje nový registr umělců

6:23 Ministr Baxa: Novela zákona zřizuje nový registr umělců

Vláda projednala legislativní ukotvení statusu umělce. Hlavním cílem předloženého návrhu je předevší…