Senátor Balatka: Po třiceti letech od pádu totality zjevně vliv komunistů znovu roste

14.02.2019 16:03

Výbor Senátu Parlamentu ČR pro hospodářství, zemědělství a dopravu dnes doporučil novelu na zdanění církevních náhrad neschválit.

Senátor Balatka: Po třiceti letech od pádu totality zjevně vliv komunistů znovu roste
Foto: STAN
Popisek: STAN

Dnes jsme na výboru projednávali mimo jiné poněkud perverzní návrh novely zákona - zdanění církevních náhrad, tzn. zdanění vrácení něčeho, co bylo státem ukradeno, zničeno a stát nyní vrací. Perverzní píši i proto, že nám ho přišla představit paní poslankyně Aulická Jírovcová za KSČM, tedy nástupkyni KSČ, strany, která vedla naší republiku v době, kdy byl v rámci komunistického řádění majetek ukraden.

Novelu samotnou navrhli komunisté a tohle téma bylo jednou z podmínek komunistů pro toleranci vlády ANO a ČSSD. Parlamentem ji protlačili poslanci ANO, SPD, ČSSD a KSČM. Zjevně po třiceti letech od pádu totality vliv komunistů znovu roste a mně je z toho smutno.

Vláda jako svůj argument k dodatečnému zdanění církevních náhrad říká, že tyto byly předražené, není ale schopna tohle své tvrzení doložit jakýmkoli faktickým argumentem. Žádná analýza, která by předražení restitucí dokazovala, neexistuje. Mimochodem, původní výše náhrad byla dohodnuta po mnoha letech tvrdých vyjednávání.

Je téměř jisté, že tento zákon, který i kdyby byl schválen, bude napaden u Ústavního soudu a zrušen. Jsem tedy rád, že Výbor pro hospodářství, zemědělství a dopravu doporučil Senátu tuto novelu na zdanění církevních náhrad zamítnout.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

14:07 Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k řešení ilegální migrace