Senátor Balatka: Těžká situace nejvíce dopadá na ekonomicky nejslabší regiony

09.06.2022 14:27 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k řešení současné ekonomické situace pro nejchudší regiony v ČR.

Senátor Balatka: Těžká situace nejvíce dopadá na ekonomicky nejslabší regiony
Foto: miroslavbalatka.cz
Popisek: Miroslav Balatka

SOUČASNÁ TĚŽKÁ SITUACE DOPADÁ NEJVÍCE NA EKONOMICKY NEJSLABŠÍ REGIONY A OBČANY S NEJNIŽŠÍMI PŘÍJMY.

A nůžky, které jsou už nyní mezi regiony v ČR rozevřeny, se rozevřou ještě více, pokud nepřijde včasná cílená podpora. Těmi ekonomicky nejslabšími jsou Moravskoslezský kraj, ale zejména tzv. Severozápad, tedy Ústecký a Karlovarský kraj. S tím, že náš Karlovarský zaujímá v žebříčku ekonomického výkonu bohužel poslední místo. S tímto jsme mimo jiné obzvlášť silně apelovali na zástupce Ministerstva průmyslu a obchodu a také na zástupce Ministerstva pro místní rozvoj na včerejším jednání Podvýboru pro regiony v transformaci.

Na pořadu jsme měli informace o vizích a cílech vlády a zmíněných ministerstev ohledně podpory a zlepšení situace v našich strukturálně poškozených krajích. Diskuse byla velmi zajímavá a velmi otevřená, její závěry budeme posílat formou usnesení směrem k ministerstvům, která se s nimi budou muset vypořádat. Dále jsme projednávali situaci ve školství a připojení podvýboru pod dopis Zbyňka Linharta směrem k ministru školství Petru Gazdíkovi, také nový termín kulatého stolu Saská cesta transformace. A také jsme vybrali dva zástupce našeho podvýboru do Monitorovacího výboru Operačního programu Spravedlivá transformace. Tento operační program je pro naše regiony velmi důležitý a jsem rád, že díky našemu podvýboru bude v tomto vysokém orgánu i náš zástupce. Je mi ctí, že jsem byl zvolen jako člen tohoto výboru, a jako náhradník byl zvolen senátor Jan Horník.

Konec hlášení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): Nad dopisy diváků aneb Autentické otázky voličů

12:06 Dostálová (ANO): Nad dopisy diváků aneb Autentické otázky voličů

Odpovědi na otázky voličů, publikované na svém veřejném facebookovém profilu