Senátor Doubrava: O americké kapitulaci v Afghánistánu bez iluzí

03.03.2020 6:28

Dohoda o dosažení míru v Afghánistánu mezi Afghánským islámským emirátem známým jako Taliban a USA ze dne 29. února 2020, je velmi smutná. Dohodli se, že talibánští islamisté nebudou zabíjet nevěřící psy z USA a tím ani ze států NATO, včetně našich, když do 14 měsíců vypadnou z Afghánistánu.

Senátor Doubrava: O americké kapitulaci v Afghánistánu bez iluzí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslav Doubrava

Na tom není nic převratného. O tom se hovoří již bezmála rok. Dohoda platí v oblastech, které jsou pod kontrolou Talibanu až do vytvoření nové afghánské islámské vlády. Přímo v dohodě je napsáno, že vláda musí být islámská. Ne, že by nebyla i dnes, ale v současné vládě je snaha alespoň částečně, aby to byla demokratická vláda.

Dohoda je podmíněna sice dialogem současné vlády s Talibanem, ale nejvyšší vyjednavač Talibanu Sher Mohammad Abbas Stanikzai novinářům řekl: „Na základě dohody zítra (1. března) válka mezi islámským emirátem v Afghánistánu a USA poklesne na nulu, to znamená, že na sebe nebudou útočit, ale pokud jde o válku mezi Talibanem a kabulskými správními silami (termín používaný Talibanem pro afghánskou vládu), potřebuje novou dohodu, která bude projednána uvnitř afghánských rozhovorů." Čili naprostá nejistota pokračuje. Dohoda je tak povšechná, že se v ní téměř vůbec nehovoří o následujících rozhovorech mezi dosavadní vládou a talibánskými islamisty. USA se sice zavázaly, že budou poskytovat peníze na výcvik a vybavení afghánské armády a bezpečnostních sborů, ale to je jenom komedie. Protože bez amerických peněz by se financování armádních a policejních sborů, ale celkově i vládní administrativa, zhroutilo.

Američané sice chtějí dohlížet na mírové rozhovory uvnitř Afghánistánu, ale talibánský islamista Stanikzai 29. února 2020 jasně řekl novinářům: „Práva všech Afghánců včetně žen a dětí budou respektována v souladu s islámskými hodnotami a afghánskou kulturou," uvedl. Takže milé Amíky poslal do p… vlastně kamsi.

To je sice hezké, ale existuje tolik výkladů Koránů kolik existuje úchylných vykladačů Koránu. Kteří úchylní vykladači Koránu budou mít ve vládě největší slovo, tak se i ženským povede…

Nezapomeňme, že podle jedné úchylné varianty islámu (tvrdě porušující práva žen) vládl Taliban v Afghánistánu před podzimním útokem USA a Velké Británie na Afghánistán.

(převzato z Profilu)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Gregorová (Piráti): Obchod se zbraněmi bude pod lepší kontrolou

14:07 Gregorová (Piráti): Obchod se zbraněmi bude pod lepší kontrolou

Europoslanci dnes schválili vylepšená opatření pro dovoz, vývoz a tranzit střelných zbraní, jejich k…