Senátor Doubrava: Symbolem českého koronaviru je Hrušínský

22.03.2020 7:35

Setkal jsem se s termínem mediální koronavirus – protipól nebezpečného koronaviru, který se letos stal osudným již několika tisícům lidí ve světě. Mediální koronavirus je nebezpečným projevem lidské zloby, zatrpklosti či zášti, ale i sveřepého lpění na svých politických či kšeftařských představách. Tragédii koronavirové nákazy doplňuje a prohlubuje mediální koronavirus. V „dějinách koronaviru v Čech“ bude jeho čelným představitelem principál Divadla Na Jezerce Jan Hrušínský.

Senátor Doubrava: Symbolem českého koronaviru je Hrušínský
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslav Doubrava

Hrušínský tvrdá opatření vlády omezit veřejný pohyb osob i ukončením kulturních představení vnímal nejen jako nepříjemnou, ale nutnou prevenci, ale vnímal to jako babišovský osobní útok na sebe a své divadlo. Plival jed kudy chodil: „Likvidace Divadla Na Jezerce! Likvidace všech nepohodlných. Likvidace malých, fungujících firem. Dnes premiér Bureš a kluk, který zastává funkci ministra zdravotnictví, ohlásili kvůli 38 nemocným lidem s příznaky lehké chřipky zákaz divadelních představení. I v tak malých divadlech, jako je Divadlo Na Jezerce, kam jsme zakoupili a kde používáme dezinfekci a dodržujeme všechny hygienické zásady,“ napsal rozzuřený „herec“ na sociální sítí a kritizoval kroky premiéra Andreje Babiše.

 

Kolikrát předtím Hrušinský plival kolem sebe po lidech, kteří nesdíleli jeho podivné politické, spíše scestné, názory. Ale až v tomto případě měl Hrušínský smůlu, že sám sebe usvědčil ze žvástů. Před celým národem se usvědčil, že je střednědobým hlupákem. A ne zrovna malým!

 

Proto musel s těžkým srdcem po týdnu napsat omluvu, ve které se přiznal: „Je mi teď jasné, že jsem v nesprávný čas použil nesprávná slova, která mohou být použita jako zbraň. S ohledem na všechny nemocné a na ty, kteří se o ně starají, se za svůj rychle vyřčený výrok omlouvám. V kontextu dnešní situace si uvědomuji jeho nepatřičnost,“ napsal Hrušínský na facebookových stránkách Divadla Na Jezerce, a dodal: „Jsem si vědom odpovědnosti za slova, která jsem napsal. Nevyjadřoval jsem jimi strach o sebe, ale o své zaměstnance a spolupracovníky. Všechno v posledních letech posuzuji optikou politické situace v naší zemi, také z obavy, že bychom mohli přijít o svobodu, která je pro mě stejně drahá jako moje zdraví…“

Anketa

Má prof. Roman Prymula, předseda krizového štábu, vaši důvěru?

93%
7%
hlasovalo: 33475 lidí

Hrušinský se sám přiznává, že vše v posledních letech posuzuje optikou politické situace. Nelze se proto divit, že prezident Miloš Zeman ve svém čtvrtečním projevu 19. 3. uvedl: „Chtěl bych vás vyzvat, abyste se vyhnuli dvěma extrémům. První spočívá v tom, že tuto epidemii budete zlehčovat. Například jakýsi divadelní principál zcela nedávno prohlásil, že koronavirus je jenom lehká chřipka, a kritizoval opatření vlády. Druhý extrém pak spočívá v tom, že propadnete panice a strachu.“

Potrefená husa se ozvala: Na facebooku dal Hrušínský fotografii slov, která prezident před necelými pěti lety napsal do pamětní knihy Divadla Na Jezerce: „Nemáte dotace. A proto jste dobří. Bylo by proto dobré, kdybyste už nějaké dotace dostali,“ stojí v ní napsáno.

Nechápu, proč tento zápis do pamětní knihy Hrušínský na Facebook dal. Vždyť to nemá nic společného s tím, že je politicky zapšklý, nebezpečný blbec, který nechápe, která bije… Možná proto, aby nás připravil na to, že přestane vyřvávat „Babiš demisi“ a začne škemrat „Babiši dej dotaci“. Upřímně řečeno, na ty prasárny, které jeho divadlo produkuje, by neměl dostat ani korunu!

(převzato z Profilu)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

21:03 Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

Vláda na návrh ministryně obrany Jany Černochové odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Ba…