Senátor Feber: Pravicová vláda trestá pracující

13.05.2023 16:02 | Komentář

Vidím nutnost šetření státu, ale také jsme přesvědčen, že stát by měl více šetřit na sobě samém. Také mi chybí opatření v oblasti sociálních dávek. Jsou příliš velkorysé a umožňují nepracovat a pohodlně žít, i když firmy těžko shánějí zaměstnance.

Senátor Feber: Pravicová vláda trestá pracující
Foto: feber.cz
Popisek: Ondřej Feber

Důsledky vládních škrtů dopadnou především na pracující. Vláda, která se prezentuje jako pravicová, jim chce sebrat daňové úlevy a slevy, třeba na předškoláka nebo studující dítě, naopak zvyšuje daně a povinné odvody. I živnostníkům a rodinám, které údajně stojí ve středu jejich zájmu! Postihne i dělnický stav. Znovuzavedení nemocenského pojištění zaměstnanců zhorší situaci u profesí s nízkými příjmy.

Všechny, kteří si postavili a udržují dům nebo byt (a tím již mnohokrát odvedli různé daně, třeba za stavební materiál a práce), vláda potrestá zdvojnásobením daně. Navíc, daň z nemovitosti nepůjde samosprávám, které se starají o infrastrukturu v katastru, ale nesystémově státu.

Vláda chce tahat maximum z těch, kdo makají a mají ještě z čeho státu dávat. Přísloví říká, že je třeba bít toho koně, který táhne. Ten, který netáhne, nepotáhne, i když bude bit. Jen aby ti tahouni měli vůbec nějaké prostředky na rozvoj firem a živnosti a na placení daní. Jinak pozavírají firmy a živnosti a půjdou na pracák.

To vše je podle mě nedomyšlené.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Válek: Důrazně doporučujeme očkování proti chřipce a covidu

21:03 Ministr Válek: Důrazně doporučujeme očkování proti chřipce a covidu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k očkování.