Senátor Feber: Špatné vládní rozhodnutí nemyslelo na zadní vrátka

10.10.2022 16:21 | Tisková zpráva

Stanovisko Ing. Ondřeje Febra, starosty Stonavy, na jejímž území se nachází poslední funkční černouhelný důl, současně senátora a místopředsedy senátního výboru pro energetiku a dopravu, bývalého báňského záchranáře a dlouholetého zaměstnance OKD.

Senátor Feber: Špatné vládní rozhodnutí nemyslelo na zadní vrátka
Foto: feber.cz
Popisek: Ondřej Feber

Všechny utlumené doly na Karvinsku už neobnoví těžbu. Je to nereálné. V podzemí šachet zůstala zatopená a zničená technika za miliardy korun a nikdo už se k ní nevrátí. Likvidační práce probíhají podle harmonogramu a prakticky se to nedá změnit.

Anketa

Pro koho byste raději hlasovali ve 2. kole prezidentské volby?

hlasovalo: 22216 lidí

Bylo to špatné vládní rozhodnutí, které nemyslelo na zádní vrátka. Na to, že musíme mít svůj potenciál své domácí energie a že nemáme v dohledné době a nebudeme mít ani do budoucna dostatek zdrojů obnovitelné energie, se pro „zelenou ideologii“ zapomnělo.

Upozorňoval jsem na to, ale všichni volali po rychlém Green Dealu a na konvenční energie prakticky plivali. Nyní nezbývá než soustředit pozornost na jediný náš funkční důl, ČSM v Stonavě na Karvinsku, a vydobýt v jeho revíru vše, co se dá. Tedy nejen koksovatelné, ale i energetické uhlí, aby naši lidé, kteří si vyměnili kotlíky za ekologické, měli vůbec čím topit.

I když bych si to přál, tak mám za to, že veškeré úvahy o obnovení těžby uhlí v již utlumených dolech na Karvinsku jsou pouze politickými a nereálnými prohlášeními.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.