Senátor Grulich: Odcházíme z jednoho problému a okamžitě vstupujeme do dalšího

17.03.2022 19:33

Projev na 23. schůzi Senátu ČR dne 17. března 2022 k návrhu zákona o opatřeních v oblasti školství v souvislosti s ozbrojeným konfliktem na území Ukrajiny vyvolaným invazí vojsk Ruské federace.

Senátor Grulich: Odcházíme z jednoho problému a okamžitě vstupujeme do dalšího
Foto: top09.cz
Popisek: Jan Grulich

Vážená paní předsedající, vážený pane ministře, vážené kolegyně, vážení kolegové. Tady už bylo skoro všechno řečeno, bylo to také v pozitivním duchu. Já bych v tom chtěl vytrvat a jenom velmi krátce. Tento zákon opravdu nemá ambici vyřešit problémy ve vzdělávání s touto vlnou uprchlíků z Ukrajiny, ale vyřešit pouze akutní problémy.

A další věci budou následovat. A z pozice ředitele školy jsem za to velice rád. Ale chtěl bych jenom říci, jak jsme tady děkovali Ministerstvu školství, které udělalo velice dobrou práci a děkujeme tady společnosti, jak pomáháme, já bych chtěl, aby to tady v tuto chvíli v Senátu zaznělo – my jsme se ve školách opravdu těšili, až se nadechneme po covidu a až skončí ta situace, kdy se nebudou nosit respirátory a tak. A vlastně odcházíme z jednoho problému a okamžitě vstupujeme do dalšího. A já bych chtěl v tuto chvíli poděkovat i všem školám, které se k tomu postavily čelem. Všem ředitelům, ředitelkám i učitelům a zaměstnancům škol, kuchařkám, které vaší obědy, že se takhle k tomu postavili. Že pomáhají. A chtěl bych říci a povzbudit je i zřizovatele, že tato pomoc má opravdu smysl. Protože ty děti, které tady jsou, tak tady mnoho z nich zůstane na dlouhá léta. A to vzdělávání pomůže nejen jim, ale nakonec i nám. Tak bych chtěl, aby to tady zaznělo, že děkujeme, že školy se opět dostali do situace, kde musí řešit hodně problémů, a díky, že to zvládají.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

Navrácení Ukrajinců

Proč by měli Ukrajinci, kteří už na Ukrajině nežijí třeba 20 let jít nyní za Ukrajinu bojovat? Nebo i ti, co jít bojovat nechtějí z jakýchkoliv důvodů, proč je nutit? Navíc nechápu to, že nejdřív jste vehementně podporovali přijetí uprchlíků z Ukrajiny a teď je zas tlačíte k návratu. Zamýšlel jste s...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vítová (ANS): Alianci za nezávislost ČR nesahají ostatní politické subjekty ani po kolena

6:23 Vítová (ANS): Alianci za nezávislost ČR nesahají ostatní politické subjekty ani po kolena

AZN ČR je spojení pěti vlasteneckých stran, které mají dlouhou a odvážnou historii. Také jsou součás…