Senátor Hilšer: Rusko používá fosilní paliva jako zbraň a prostředek k vydírání

05.09.2022 12:08 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k sobotní demonstraci na Václavském náměstí.

Senátor Hilšer: Rusko používá fosilní paliva jako zbraň a prostředek k vydírání
Foto: Hana Brožková
Popisek: Marek Hilšer

Jsem pro svobodu projevu.

Možnost vymezit se nahlas proti čemukoli, co se nám nelíbí, je jeden z největších výdobytků demokracie, který jsme získali porážkou komunistického bezpráví v roce 1989.

Sám jsem v minulosti protestoval několikrát. Poprvé proti privatizaci fakultních nemocnic, která mohla vyvést peníze ze zdravotnictví do soukromých rukou. Tehdejší protest studentů lékařských fakult byl úspěšný. Protestoval jsem také proti prezidentovi a vládě, když patřičně nereagovali na ruskou anexi Krymu v r. 2014. Už tehdy bylo dávno jasné, že Rusko používá fosilní paliva a jadernou technologii jako zbraň a prostředek k vydírání. To se teď děje.

Veřejný protest je prostředkem občanského nesouhlasu a je legitimní. Apeluji na všechny právem nespokojené, aby se nespojovali s extremisty a lidmi, jejichž skutečnou politickou agendou je vyvolávání nenávisti a v důsledku omezování práv a svobod občanů. Jsou nebezpeční.

Protestujte, formulujte své požadavky, spojujte se, obracejte se na politiky, kteří byli zvoleni do Parlamentu a na vládu. Buďte hlasití a nesmlouvaví jakkoli chcete, ale nedávejte svou energii všanc lidem, kteří ji chtějí zneužít.

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala: V zahraničí se vždycky snažím najít chvíli na setkání s krajany

21:10 Premiér Fiala: V zahraničí se vždycky snažím najít chvíli na setkání s krajany

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k setkání s krajany.