Senátor Hraba: Prezidentská kancelář předvádí naprosto ostudné jednání

20.10.2021 12:09 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k jednání senátní komise pro Ústavu

Senátor Hraba: Prezidentská kancelář předvádí naprosto ostudné jednání
Foto: STAN
Popisek: Zdeněk Hraba

Na senátní komisi pro Ústavu, kterou jsem kvůli závažným zprávám o stavu prezidenta Zemana svolal, jsme jednomyslně doporučili zahájit postup podle článku 66 Ústavy České republiky. To znamená dočasně rozdělit pravomoci prezidenta mezi předsedu vlády a předsedu Sněmovny.

Nejde ale o žádné odstavení Miloše Zemana. Jde především o ochranu prezidentského úřadu, aby se nestalo, že místo přímo zvolené hlavy státu budou na Hradě rozhodovat úředníci. To si nemůžeme dovolit.

Stejně tak nechci, aby naše země byla paralyzována tím, že hlava státu nemůže plnit své ústavní povinnosti. A to obzvlášť teď, po volbách, kdy je třeba, aby prezident přijal demisi staré vlády, poté jmenoval premiéra a vládu novou. Stát ale nesmí i „běžná agenda“, jako je například jmenování nových soudců.

Jednání naší komise nebylo vyvoláno nějakou záští vůči Miloši Zemanovi (koneckonců stejná komise se prezidenta zastala letos v červenci, když se článek 66 projednával z jiných důvodů poprvé), ale snahou je chránit jej před jeho okolím z Hradu. Prezidentská kancelář totiž předvádí naprosto ostudné jednání, které poškozuje nejen prezidentský úřad jako takový, ale i celou naši zemi.

Panu prezidentu Zemanovi samozřejmě přeji, aby se brzy uzdravil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…