Senátor Kubera: Ženy nepotřebují kvóty, ale pouze prostor, aby prokázaly své kvality

12.04.2019 9:52

Do Senátu zavítala chorvatská prezidentka Kolinda Grabarová-Kitarovićová. Se senátory při společné večeři hovořila o rozšiřování EU, problémech západního Balkánu a také o ženách v politice.

Senátor Kubera: Ženy nepotřebují kvóty, ale pouze prostor, aby prokázaly své kvality
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Jaroslav Kubera

Předseda Senátu Jaroslav Kubera, který se zúčastnil již poledního setkání s chorvatskou prezidentkou na Pražském hradě, ocenil při společné večeři vzájemné bezproblémové vztahy mezi ČR a Chorvatskem a připomněl, že vnímá Chorvatsko jako důležitého a stabilního politického a ekonomického partnera naší země. Země západního Balkánu podle něj potřebují vizi vstupu do EU.

Chorvatská prezidentka hovořila o problémech se zajišťováním bezpečnosti na chorvatských hranicích. Podle ní se v poslední době zvyšuje počet nelegálních migrantů, kteří se snaží přes východní hranice vniknout do Chorvatska. To se chce v budoucnu chce ještě více zaměřit na moderní technologie při hlídání hranic. Podle ní by Chorvatsku prospěl vstup do schengenského prostoru, protože by se mohla země více soustředit právě na zajištění východní hranice.

Tématem rozhovorů bylo také zastoupení žen v politice a vedoucích pozicích. „Ženy nepotřebují kvóty, ale pouze prostor pro to, aby prokázaly své osobní kvality. To bylo viditelné dnes při obědě na Pražském hradě, kde prezident Miloš Zeman vlivem osobního kouzla a autority paní prezidentky vydržel na své poměry nevídaně dvě hodiny bez cigarety,“ ocenil předseda Senátu Jaroslav Kubera.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

6:03 Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

Kdo nás osvobodil? A komu to nemáme zapomenout? Snad nám ministryně Černochová napoví!