Senátor Láska: Neupírám nikomu právo ze sebe dělat blbce

03.07.2022 6:27 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k prezidentově podání podnětu k prověření podezření, zda konkrétní osoby nespáchaly trestný čin sabotáže, když se snažily zbavit prezidenta pravomocí v době jeho hospitalizace v nemocnici.

Senátor Láska: Neupírám nikomu právo ze sebe dělat blbce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Václav Láska

Přiznávám se??

Konečně! Prezident podal podnět k prověření podezření, zda konkrétní osoby (včetně mě) nespáchaly trestný čin sabotáže. A to tím, že v době jeho nemoci mu chtěly odejmout dle čl. 66 Ústavy jeho pravomoci pro neschopnost je vykonávat.

Musím říct, že ve sbírce trestných činů, ze kterých jsem byl kdy podezříván, mi sabotáž vyloženě chyběla a nesporně bude perlou mé sbírky. A strašně se těším, až budu předvolán policií, protože moje obhajoba bude postavena na tom, že se prostě přiznám.

Já skutečně v době hospitalizace prezidenta uvažoval o dočasném zbavení jeho pravomocí dle čl. 66, pro jeho neschopnost je vykonávat. Akorát že já v tom vidím výkon svých ústavních pravomocí nebo spíše povinností. A prezident a advokát Marek Nespala v tom vidí sabotáž.

Ale což, v zásadě neupírám nikomu právo oznamovat komukoli cokoli. Nebo (zejména v případě advokáta Marka Nespaly) dělat ze sebe za prachy veřejně blbce.

Mgr. Václav Láska

  • BPP
  • Tento profil nevytvořil Václav Láska, proto zde není aktivní
  • senátor

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrá (SOCDEM): Fialova vláda otevřeně šlape po právech zaměstnanců

9:15 Ostrá (SOCDEM): Fialova vláda otevřeně šlape po právech zaměstnanců

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vládnímu návrhu výpovědi bez udání důvodu