Senátor Nytra: Představuji vám svého kandidáta

31.07.2017 8:36

Kubera for president!

Senátor Nytra: Představuji vám svého kandidáta
Foto: archiv kandidáta
Popisek: Ředitel Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje a senátor Zdeněk Nytra

Senátor ODS a primátor Teplic Jaroslav Kubera sebral potřebné podpisy zákonodárců - i můj- takže je nanejvýš pravděpodobné, že půjde do souboje o prezidentský úřad. A řekněme rovnou, že je to dobře.

S Jaroslavem Kuberou jsme členy společného senátního klubu. Za tři čtvrtě roku jsem ho poznal jako přímého a otevřeného člověka. Jsem přesvědčen, že má předpoklady vykonávat nejvyšší ústavní funkci.

Do voleb zbývá pět měsíců a zatím žádná z relevantních politických stran nenominovala svého kandidáta. Sociální demokraté mluví o vnitrostranickém referendu, které jednou má být, pak zas ne. Andrej Babiš jednou naznačí, že by snad kandidáta postavil a že by to mohl být Martin Stropnický, pak to vypadá, že podpoří Miloše Zemana. KDU – ČSL míní podporovat Jiřího Drahoše, jestliže o to požádá.

Pravda, máme zde dva seriózní kandidáty Michala Horáčka a Jiřího Drahoše, kteří proklamují svou nadstranickost. V Česku se totiž usídlila představa, že ideální prezident má být nadstranický. Ale: každý veřejně činný a angažující se člověk má nějaké politické preference! Mým kandidátem je kolega Jaroslav Kubera.

Náš politický systém je - už z dikce Ústavy - založený na politických stranách. Ty usilují o podíl na výkonné moci a součástí moci výkonné je i prezident. ODS s Jaroslavem Kuberou říká jasně: Jsme sebevědomá politická strana, s jasným programem, jasným ideovým zakotvením a máme osobnost, kterou můžeme v přímé volbě nabídnout.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

14:07 Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k řešení ilegální migrace