Senátor Nytra: Představuji vám svého kandidáta

31.07.2017 8:36

Kubera for president!

Senátor Nytra: Představuji vám svého kandidáta
Foto: archiv kandidáta
Popisek: Ředitel Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje a senátor Zdeněk Nytra

Senátor ODS a primátor Teplic Jaroslav Kubera sebral potřebné podpisy zákonodárců - i můj- takže je nanejvýš pravděpodobné, že půjde do souboje o prezidentský úřad. A řekněme rovnou, že je to dobře.

S Jaroslavem Kuberou jsme členy společného senátního klubu. Za tři čtvrtě roku jsem ho poznal jako přímého a otevřeného člověka. Jsem přesvědčen, že má předpoklady vykonávat nejvyšší ústavní funkci.

Do voleb zbývá pět měsíců a zatím žádná z relevantních politických stran nenominovala svého kandidáta. Sociální demokraté mluví o vnitrostranickém referendu, které jednou má být, pak zas ne. Andrej Babiš jednou naznačí, že by snad kandidáta postavil a že by to mohl být Martin Stropnický, pak to vypadá, že podpoří Miloše Zemana. KDU – ČSL míní podporovat Jiřího Drahoše, jestliže o to požádá.

Pravda, máme zde dva seriózní kandidáty Michala Horáčka a Jiřího Drahoše, kteří proklamují svou nadstranickost. V Česku se totiž usídlila představa, že ideální prezident má být nadstranický. Ale: každý veřejně činný a angažující se člověk má nějaké politické preference! Mým kandidátem je kolega Jaroslav Kubera.

Náš politický systém je - už z dikce Ústavy - založený na politických stranách. Ty usilují o podíl na výkonné moci a součástí moci výkonné je i prezident. ODS s Jaroslavem Kuberou říká jasně: Jsme sebevědomá politická strana, s jasným programem, jasným ideovým zakotvením a máme osobnost, kterou můžeme v přímé volbě nabídnout.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

22:12 Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výuce o genderu ve školách.