Senátor Trešl: Věřím, že nakonec dojde k rozumnému kompromisu

27.11.2022 18:02 | Ze sítí

Informace na facebookovém profilu o jednání k plánovanému zřízení Národního parku Křivoklátsko

Senátor Trešl: Věřím, že nakonec dojde k rozumnému kompromisu
Foto: Facebook
Popisek: Ivo Trešl

Na základě předchozí schůzky se starosty jsem v tomto týdnu inicioval další setkání, které proběhlo v Karlovy Vsi se starosty a zástupci obcí Křivoklátska, kterého se účastnili i kolegové ze Senátu, konkrétně místopředseda Senátu Jiří Oberfalzer a senátorka Adéla Šípová, a z Poslanecké sněmovny předsedkyně Výboru pro ŽP Jana Krutáková. Setkání se účastnil i zástupce petičního výboru Petice proti zřízení NP Křivoklátsko, která má přes 10 tisíc podpisů a dále i soukromí vlastníci, kterých by se případné vyhlášení NP také dotklo.

Anketa

Skončí válka na Ukrajině v roce 2023?

57%
43%
hlasovalo: 17937 lidí

Starostové všechny přítomné informovali o postoji obyvatel obcí včetně výsledků ankety, ve které se občané vyjádřili většinově proti zřízení NP. Od starostů a všech dotčených osob jsme vyslechli argumenty a cenné informace o CHKO Křivoklátsko, která byla vyhlášena roku 1978.

Všichni kolegové a kolegyně jsou otevřeni další diskuzi, a proto bude uspořádán kulatý stůl v Poslanecké sněmovně a veřejné slyšení na půdě Senátu.

Všichni zúčastnění se shodují na tom, že je třeba chránit krásnou krajinu Křivoklátska pro budoucí generace, zároveň však musí být nastavena rovnováha pro místní obyvatele a dotčené samosprávy a jejich fungování. Do konce roku je možné k připravovanému záměru podávat připomínky. Věřím, že se nakonec dojde k rozumnému kompromisu, který již na jednání byl nastíněn tak, abychom udělali maximum pro ochranu přírody i pro obyvatele a místní samosprávy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Červíček: Bylo mi ctí vyjádřit naši hlubokou úctu a vděk

7:17 Hejtman Červíček: Bylo mi ctí vyjádřit naši hlubokou úctu a vděk

Královéhradecký kraj ocenil významné osobnosti v regionu. Mezi oceněnými je kardinál Dominik Duka, ř…