Senátor Valenta: 3 tisíce restaurací a 12 tisíc firem

26.02.2016 13:32

Elektronická evidence tržeb dopadne ve Zlínském kraji na více jak 15 tisíc podnikatelů. Nejdříve si toto „kukátko finančního úřadu“ bude muset za své peníze nainstalovat 3 300 restaurací a hospod, o něco později přijde na pořad dne přibližně 12 tisíc maloobchodů a velkoobchodů v celém kraji.

Senátor Valenta: 3 tisíce restaurací a 12 tisíc firem
Foto: archiv senátora
Popisek: senátor Ivo Valenta

Ti všichni dnes počítají nejen peníze, které zavedení registrační pokladny bude stát, ale také mnoho běžných administrativních starostí, které to malým živnostníkům z našeho kraje přinese. A nechoďme kolem horké kaše. Jediným důvodem zavedení EET byla totiž úchylka představitelů dnešní agrolevicové vlády, že všichni tito podnikatelé, které potkáváte v obchodech, nebo kteří vám o víkendu ve vaší oblíbené hospůdce čepují pivo, jsou zloději a podvodníci a podle ministerstva financí tak okrádají státní rozpočet minimálně o 10 miliard Kč ročně. Já jsem zcela opačného názoru, a protože jsem sám začínal jako živnostník, nikdy bych si nedovolil vyřknout takový kategorický ortel a podpořit zákon, který bude pouze jednou velkou státní šikanou a šmírovací metodou. Navíc podle mnoha odborníků naprosto neproveditelnou, obsahující řadu právně-technických i faktických chyb a podle všeho i prohlasovanou protiústavním způsobem. Moc bych si přál, abychom v Senátu dokázali pobrat i u koaličních senátorů poslední zbytky zdravého selského rozumu a vrátili tento zákon zpět poslancům jako normu, na které se horní komora senátu odmítá podílet.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…