Senátor Valenta: 995 tisíc pro studenty

09.10.2017 8:38

Slovácký senátor na facebookovém profilu k podpoře studijních pobytů a stáží v zahraničí

Senátor Valenta: 995 tisíc pro studenty
Foto: ParlamentníListy.cz
Popisek: Senátor Ivo Valenta za Soukromníky

V těchto dnech bylo ukončeno další kolo Studijního fondu, který jsem založil na podporu studijní pobytů a stáží našich studentů v zahraničí. V tomto kole bylo rozděleno celkem 995 tisíc Kč, které pomohou mladým lidem z našeho regionu studovat např. na School of Visual Arts v New Yorku, Stockholm University ve Švédsku, Chinese University of Hong Kong nebo oUniversity of Texas.

Jsem přesvědčen o tom, že se jedná o nejlepší možné využití mých platů za pozice senátora a krajského zastupitele, kterých jsem se chtěl původně zcela vzdát, ale není to možné. Zahraniční stáže a studia umožní lidem z našeho regionu poznat svět, nasbírat zkušenosti a s nimi se vrátit zpět do Zlínského kraje, kde budou vítanými posilami místních firem, případně sami tito studenti založí úspěšné firmy a dají dobře placenou práci místním lidem.

Se studenty, kteří fondu využívají, chci být v pravidelném kontaktu, a to například prostřednictvím workshopů a neformálních setkání. Zajímá mne, jak pokračují ve studiu, jaké zkušenosti získávají v zahraničí a také to, kam povedou jejich další kroky v rámci profesní orientace. Rád se inspiruji mladými lidmi, jejich nápady a myšlenkami. Současně mne těší, když jim mohu předat něco ze svých zkušeností a podílet se na jejich úspěších.

Ivo Valenta
slovácký senátor

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

17:04 Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.