Senátor Valenta: Buďme, prosím, ohleduplní a zodpovědní

17.03.2020 8:36

Komentář na facebookovém profilu k aktuální situaci ve zdravotnictví

Senátor Valenta: Buďme, prosím, ohleduplní a zodpovědní
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ivo Valenta

Stojím plně za zdravotníky. Pokládám za ostudné a naprosté selhání vlády, že včas dostatečně nevybavila ty, do jejichž rukou vkládáme své životy a zdraví – tedy personál našich nemocnic a zdravotnických ambulancí. Vždyť právě zdravotníci jsou de facto „první na ráně“. Přicházejí do kontaktu s řadou nemocných osob a potřebujeme je všichni. Proto tyto lidi musíme chránit primárně!

Jestliže se o ně nedokáže postarat stát, buďme jim nápomocni alespoň my svou vlastní zodpovědností. Nestyďme se nosit roušky a mysleme i na druhé! Každý z nás musí být obezřetný. Každý z nás má přece v rodině ohrožené osoby – ať už jsou to senioři, onkologičtí pacienti či chronicky nemocní.

I my jsme na firmě přijali řadu preventivních opatření tak, abychom maximálně ochránili naše zaměstnance. A právě nošení roušek, které pro ně zabezpečujeme, je jedním z nich.

Ano, vím, že je roušek velký nedostatek, ale vždyť právě roušku si přece může snadno vyrobit každý sám a zapojit fantazii a kreativitu při jejím zdobení - nebo je možné použít alespoň šátek přes nos a ústa. Vždy je lepší udělat pro prevenci alespoň něco než vůbec nic.

Čím zodpovědnější budeme, tím rychleji pandemii v rámci možností budeme mít za sebou a tím budou menší škody nejen na zdraví a životech, což je prioritou, ale také na české ekonomice.

A nedá mi to, abych nepřidal ještě jednu poznámku. Doslechl jsem se, že někteří návštěvníci zdravotnických zařízení kradou dezinfekční gely či antibakteriální bezoplachová mýdla, která jsou umístěna například ve vestibulech a jsou určena výhradně k okamžitému použití pro pacienty lékařských ambulancí, ale také pro zdravotníky. Návštěvníci nemocnice si je údajně přelévají do vlastních nádob a odnášejí domů. Nemůžu uvěřit tomu, že jsou někteří lidé v současné situaci skutečně tak hloupí, bezohlední a sobečtí…!

Poznámka redakce: 75% podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s. vlastní společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a senátora Iva Valenty

Pozn. redakce: 79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozující server Parlamentní listy vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Synot

79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozovatele www.parlamentnilisty.cz vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty. Dalšími vlastníky společnosti OUR MEDIA a.s. jsou Michal Voráček, Jan Holoubek a Jiří Čermák.

Ivo Valenta

79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozovatele www.parlamentnilisty.cz vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty. Dalšími vlastníky společnosti OUR MEDIA a.s. jsou Michal Voráček, Jan Holoubek a Jiří Čermák.

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…