Senátor Valenta: Buzerace nejmenších živnostníků je neuvěřitelná

11.06.2018 13:47

Buzerace těch nemenších živnostníků je někdy opravdu do nebe volající. Nejde to nazvat jinak než cílenou šikanou a snahou o jejich likvidaci.

Senátor Valenta: Buzerace nejmenších živnostníků je neuvěřitelná
Foto: Jonáš Kříž
Popisek: Senátor Ivo Valenta za Soukromníky

„Poďobaný kontrolor“, jak ho dle vzezření popsala majitelka bazárku s oblečením, ji nachytal na tom, že mu nevnutila účtenku za desetikorunovou položku, kterou přitom on sám odmítl. I když ji do systému EET zadala a odeslala, nic jí to není platné. Za to, že vyslyšela přání maskovaného inspektora a nechala ho odejít bez desetikorunové účtenky, má zaplatit 15 tisíc korun pokuty.

Je toto vůbec normální? Není mi dost dobře jasné, proč se tento jedinec zaměřil na tak „malou rybu“, jako je majitelka bazárku, kde prodává jednotlivé artikly za směšné částky – převážně v rozmezí 5-10 korun? Musel přece vědět, že tady se velké podvody opravdu odehrávat nemohou.

Kromě toho mu muselo být jasné, že taková pokuta může bazárek, který slouží sociálně slabším lidem, zlikvidovat. To si opravdu necháme zničit drobné podnikání v naší zemi?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice