Senátor Valenta: Bývalá věznice v Uherském Hradišti se má stát novým sídlem justice

03.06.2018 8:39

Mám radost, že také Regionální dislokační komise schválila to, že bývalá věznice v Uherském Hradišti se má stát novým sídlem okresního soudu a dalších justičních orgánů a že zde zároveň vznikne důstojné muzeum totality, které bude připomínat i dalším generacím, kam až vedou totalitní praktiky.

Senátor Valenta: Bývalá věznice v Uherském Hradišti se má stát novým sídlem justice
Foto: Jonáš Kříž
Popisek: Senátor Ivo Valenta za Soukromníky

Je vidět, že téma, které jsem zvedl hned při mém zvolení slováckým senátorem, jsme nenechali usnout a společně s dalšími spolupracovníky posouváme krok po kroku řešení této letité pihy na kráse slovácké metropole do snad úspěšného finále. Ať si na rekonstrukci věznice pak kdokoliv přičítá své zásluhy a zdůrazňuje, který okamžik či která návštěva vedla k zásadnímu průlomu a rozhýbala několik desítek let neřešený osud věznice.

Důležité je, že opětovaná iniciace řešení rekonstrukce věznice a náš společný vytrvalý tlak má své hmatatelné výsledky. Teď už chybí „pouze“ rozhodnutí vlády a příprava rekonstrukce se může rozběhnout.

I tak celý projekt potrvá téměř deset let a je třeba, abychom společně neusnuli na vavřínech a společně hlídali, že se nepoleví v tempu všech přípravných kroků.

Rád bych také poděkoval Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových, který se chopil nově svěřené role velmi zodpovědně a navíc díky diskusi o využití věznice připravil jasný plán na optimalizaci rozmístění státních institucí v Uherském Hradišti. A těší mne, že i tomto je naše slovácká metropole pilotním městem a snad i inspirací pro ostatní.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…