Senátor Valenta: Chybný princip fungování zdravotnictví zůstává zachován

09.07.2019 8:38

Komentář na facebookovém profilu k systému fungování zdravotnictví a úhradové vyhlášce

Senátor Valenta: Chybný princip fungování zdravotnictví zůstává zachován
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ivo Valenta

Zlepšení českého zdravotnictví není na obzoru, a to je hlavní důvod, proč usiluji o to, aby si vzal úhradovou vyhlášku na mušku Ústavní soud. Vždyť zdraví je to nejcennější, co máme, a tak by k němu také mělo být přistupováno. Žádné skutečné zlepšení současné neutěšené situace i přes proklamace ministerstva zdravotnictví ale bohužel není na obzoru.

Rozhovor se zdravotním expertem, Ondřejem Dostálem, který je autorem ústavní žaloby skupiny senátorů na úhradovou vyhlášku, je sice delší, ale doporučuji všem, kterým není lhostejná současná situace v našem zdravotnictví, přečíst ho až do konce (ZDE). Pacienti v chudších nemocnicích podle něj budou narážet na nedostatek personálu, budou o ně pečovat přetížení lékaři, sloužící přesčasy, nebo cizinci.

Praktiků totiž ubývá – na současnou situaci už nemají žaludek, proto odcházejí do zahraničí (nebo do důchodu). Chybný princip, podle kterého české zdravotnictví již řadu let funguje a který měl být původně jen provizoriem, bohužel zůstává zachován. A my, pojištěnci, i přesto platíme čím dál více (letos už 320 miliard Kč).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

20:01 Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.