Senátor Valenta: Další podlá diskriminace podnikatelů?

05.05.2019 13:03

Komentář na facebookovém profilu k návrhu novely antidiskriminačního zákona

Senátor Valenta: Další podlá diskriminace podnikatelů?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ivo Valenta

Návrh novely antidiskriminačního zákona je paskvilem nad paskvily. Aktivistům a obřím nátlakovým neziskovým organizacím by totiž umožnil za údajnou diskriminaci jednotlivců či skupin osob provádět takzvané veřejné žaloby. A teď to nejdůležitější. Žalobce by neprokazoval, že se trestný čin stal. Naopak - žalovaný by musel prokázat, že se nestal.

Vždyť je to padlé na hlavu! Jak bude podnikatel prokazovat, že například nového manažera-muže, který ve finále získá přednost před starším uchazečem nebo ženou či osobou, patřící do národnostních menšin, skutečně vybral podle jeho schopností, a ne proto, že chtěl diskriminovat ostatní uchazeče? To už se budou zaměstnanci bát vybírat nové zaměstnance podle skutečných potřeb firem?

A podobných absurdit bude daleko více. Proč budeme ještě více posilovat moc aktivistických skupin, které v některých případech již dnes mrhají penězi nás všech na uměle vykonstruované kauzy a mediální štvanice?! Proč naopak neusilujeme o to, aby byla povinně vyžadována jejich maximální transparentnost? Namísto toho podobným organizacím umožníme, aby měly ještě vetší možnost cíleně osočovat kohokoliv z čehokoliv?

Argument, že žalobci nebudou své nové možnosti zneužívat, protože by prohrané spory museli platit, je naprosto lichý. Vždyť vesměs nehospodaří s penězi, které by sami složitě vydělali – tyto obří nátlakové neziskovky jsou často živeny štědrými dotacemi, které pocházejí z kapes nás všech!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

17:04 Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.