Senátor Valenta: Dočkají se sportovci lepších časů?

06.11.2017 13:00

Když jsem byl před třemi lety zvolen senátorem, začal jsem nahlas mluvit o tom, že je třeba změnit podmínky státní podpory sportu.

Senátor Valenta: Dočkají se sportovci lepších časů?
Foto: Jonáš Kříž
Popisek: Senátor Ivo Valenta za Soukromníky

A to tak, že sport musí mít svoji samostatnou kapitolu ve státním rozpočtu, do které by mělo ročně plynout ideálně 1 % všech daňových příjmů, a celou agendu musí převzít nový úřad, nejlépe ministerstvo sportu, aby měli sportovci přímo zástupce ve vládě. Dnes jsem rád, že po desítkách jednání, kulatých stolech a dalších aktivitách, které jsem dělal mimo jiné jako místopředseda senátního podvýboru pro sport, se tento můj záměr natolik vžil, že snad bude mít i šanci na úspěch. Za svůj ho vzal také Andrej Babiš, který sice mluví o vládní agentuře, nikoliv ministerstvu sportu, ale princip je stejný. Jen doufám, že si z takové agentury nechce budoucí premiér udělat své další mocenské centrum, přes které si bude „kupovat“ voliče. O to více by situaci prospělo, kdyby příslušné parlamentní výbory měly dohled nad nově vzniklou vládní agenturou pro sport a do jejího čela se postavil reprezentant opozice, např. vynikající sportovec a dnes poslanec Jakub Janda.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…