Senátor Valenta: Kam kráčíš, venkove?

03.02.2018 8:34

Slovácký senátor komentuje na facebookovém profilu vývoj životních podmínek na venkově

Senátor Valenta: Kam kráčíš, venkove?
Foto: Jonáš Kříž
Popisek: Senátor Ivo Valenta za Soukromníky

Postupný zánik až 2 000 malých obcích! To je podle mého soudu až příliš katastrofický scénář. Na druhou stranu život na venkově dostává v posledních letech pořádně na frak.

Jednat státní mašinérie svými regulacemi a nařízeními likviduje malé živnostenské podnikání, hospody i venkovské obchody, ale také neúměrným způsobem zatěžuje místní samosprávu byrokratickými nesmysly. K tomu všemu si pak vymýšlí třeba i to, že každý byť neuvolněný radní musí svůj kompletní majetek zveřejnit na internetu a vystavit se tak všem anonymním závistivcům.

Samostatnou kapitolou je pak schopnost najít si na venkově práci. Někde mají štěstí, že v obcích fungují úspěšné firmy. To však jen tam, kde je zajištěna dobrá dopravní dostupnost i zajištěna mobilita pracovní síly. Ale co „zastrčené“ obce? Přece je neodepíšeme?

Proto nechápu, proč stát nepodporuje např. malé zemědělské nebo potravinářské producenty, ale naopak všechny dotace směřuje k zemědělským gigantům a pro např. výrobce marmelád či klobásek vymýšlí stále nové a nové komplikace. A co cestovní ruch? Např. zákon o cestovním ruchu zamrzl na ministerstvu pro místní rozvoj již několik dlouhých let a vláda se pořád tváří, že ji tento segment, stejně jako rozvoj venkova vůbec nezajímá.

Jako slovácký senátor však tento boj nevzdám a budu pořád dokola kritizovat jakoukoliv vládu, která se bude k venkovu otáčet zády a jejíž zákony se budou podepisovat na vymírání venkova a jeho postupné likvidaci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

21:03 Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

Vláda na návrh ministryně obrany Jany Černochové odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Ba…