Senátor Valenta: Kdy naučíme děti zdravě jíst?

09.11.2017 6:34

Vzpomínám si na to jako dnes, když jsem v Senátu brojil proti přijetí „pamlskové vyhlášky“ a varoval jsem před tím, že likvidační regulace školních bufetů povede k tomu, že děti si stejně budou oblíbené nápoje a jídla kupovat v obchodech nebo nosit z domu.

Senátor Valenta: Kdy naučíme děti zdravě jíst?
Foto: Jonáš Kříž
Popisek: Senátor Ivo Valenta za Soukromníky

A také se tak stalo a děje na mnoha místech v naší zemi. Bufety přežily jen málokde a místo osvěty a výchovy dětí ke správním stravovacím návykům je zde zbytečná „čokoládová prohibice“. A přece všichni dobře víme, že dětem právě nejvíce chutná to pomyslné zakázané ovoce. Jsem rád, že si některé školy našly alespoň cestu kooperace se školními jídelnami. Ale i tak jsem pořád přesvědčený o nemyslnosti „pamlskové vyhlášky“. Místo zákazů by naopak ministerstvo školství mělo začít systematicky měnit podmínky školního stravování, které na mnoha školách zůstaly v archaické podobě minulého století. Buchtičky s krémem, maso bez chuti a hnědá omáčka na deset způsobů. A pak se divíme, že nám děti utíkají do obchůdků čokoládovou tyčinku a kofolu.

Senátor Ivo Valenta

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

17:04 Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.