Senátor Valenta: Konec superstar v čele ministerstva zdravotnictví

21.09.2020 11:51

Komentář na facebookovém profilu k rezignaci ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha.

Senátor Valenta: Konec superstar v čele ministerstva zdravotnictví
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Ivo Valenta

Ministr Adam Vojtěch v čele svého dosavadního resortu rezignoval a podle mne dobře udělal. Můžete se mnou nesouhlasit, ale z mého pohledu udělal opravdu hodně zmatků a jde vidět, že pěvecká parketa mu seděla víc.

Anketa

Byl Adam Vojtěch dobrý ministr zdravotnictví?

90%
10%
hlasovalo: 13186 lidí

Jeho nahodilá a zbrklá nařízení se měnila doslova ze dne na den. V lidech vyvolal neskutečnou paniku. Spousty živnostníků a malých firem poslal ke dnu. Nedokázal spolu se svým týmem dosud sestavit ani jasnou koncepci, která by odrážela různé scénáře vývoje této nemoci v naší populaci tak, aby lidé i podnikatelé věděli, na co se mohou připravit a co je čeká.

V naší zemi ochromil nejen školství, obchod a služby, ale také zdravotní péči, což může mít pro mnoho pacientů fatální následky.

Vím, že v začátcích se jednalo o novou situaci pro všechny a nikdo nevěděl, jak se bude vyvíjet. Dnes už ale víme, že nebezpečí koronaviru není ani zdaleka tak velké, jak se někteří obávali. V naší zemi umírají ve velkém lidé na daleko závažnější diagnózy a nezastavujeme kvůli tomu ekonomiku a životy nás všech. Od doby začátku pandemie uplynulo hodně času a nezměnilo se prakticky nic. Rozhodnutí jsou stále stejně nepředvídatelná.

Není to však jen COVID-19, kvůli čemu jsem s Adamem Vojtěchem dlouhodobě nesouhlasil.

Za velmi hloupý nápad považuji například jeho snahu o ukončení tradice koštů vína a slivovice, což by byla například pro Slovácko opravdu velká rána.

A v neposlední řadě mne opravdu velmi silně zklamal ve chvíli, kdy jsem s kolegy senátory podal ústavní stížnost kvůli diskriminačnímu systému úhrad ve zdravotnictví. Proti nám, kteří usilujeme o to, aby měli pacienti i zdravotníci v celé zemi rovné podmínky, což by mělo být zcela logické a samozřejmé, se tehdy velmi ohrazoval – přitom například na Slovácku dostanou zdravotnická zařízení za stejný lékařský úkon až 3,5x méně peněz než jejich kolegové např. z Prahy. A tento stav trvá přibližně dvacet let. Pokud by nám dal Ústavní soud zapravdu (a já věřím, že se tak stane), celý kraj si tak ročně polepší o 1,2 miliardy, což nejsou malé peníze.

Upřímně doufám a přeji nám všem, aby otěže resortu přechytl někdo daleko schopnější.

Poznámka redakce: 75% podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s. vlastní společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a senátora Iva Valenty

Pozn. redakce: 79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozující server Parlamentní listy vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Synot

79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozovatele www.parlamentnilisty.cz vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty. Dalšími vlastníky společnosti OUR MEDIA a.s. jsou Michal Voráček, Jan Holoubek a Jiří Čermák.

Ivo Valenta

79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozovatele www.parlamentnilisty.cz vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty. Dalšími vlastníky společnosti OUR MEDIA a.s. jsou Michal Voráček, Jan Holoubek a Jiří Čermák.

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Slovenská vláda ruší veřejnoprávní média

18:09 Majerová (Trikolora): Slovenská vláda ruší veřejnoprávní média

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návrhu zákona na zrušení veřejnoprávních médií na S…