Senátor Valenta: Kupování odpustku?

29.03.2020 14:52

Komentář na facebookovém profilu k investiční iniciativě EU, která umožňuje České republice využít 33 miliard korun na opatření zmírňující dopady šíření COVID-19

Senátor Valenta: Kupování odpustku?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ivo Valenta

Evropská unie nám údajně pošle 30 miliard Kč jako ekonomickou pomoc v boji proti hospodářským následkům pandemie koronaviru. Nevím jak vy, ale za mne nejde o žádný dar, ale jen o jinou formu vrácení peněz, kterými se stejně ČR podílí na financování Evropské unie.

Navíc to na mne působí jako kupování si odpustku. EU má máslo na hlavě, totálně selhala v této krizové situaci. Nejen že nebyla schopna zajistit koordinaci rychlých bezpečnostních opatření v rámci členských států EU, ale dokonce jim dlouhou dobu vzdorovala.

Zároveň se "v plné kráse" projevila obrovská unijní zkostnatělost, byrokracie i falešná víra v to, že ochrana „evropských hodnot“ nás zachrání před koronavirem. To bylo řečí a moralizování např. za zrušené letecké linky či uzavírání hranic...

Kde je dnes vznosná evropská myšlenka? V krizové situaci se vytratila jako pára nad hrncem, protože v době, kdy nemáme čas řešit stovku druhů pohlaví, celoevropské regulace názvu pro pomazánkové máslo nebo přehnaně „zelenou“ politiku si většina z nás v přímém přenosu uvědomuje, k jakým hloupostem a zbytečnostem se bruselská byrokracie propadla.

Poznámka redakce: 75% podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s. vlastní společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a senátora Iva Valenty

Pozn. redakce: 79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozující server Parlamentní listy vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Synot

79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozovatele www.parlamentnilisty.cz vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty. Dalšími vlastníky společnosti OUR MEDIA a.s. jsou Michal Voráček, Jan Holoubek a Jiří Čermák.

Ivo Valenta

79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozovatele www.parlamentnilisty.cz vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty. Dalšími vlastníky společnosti OUR MEDIA a.s. jsou Michal Voráček, Jan Holoubek a Jiří Čermák.

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ženíšek (TOP 09): Rusko je Říše zla, která musí být poražena

4:32 Ženíšek (TOP 09): Rusko je Říše zla, která musí být poražena

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Rusku.