Senátor Valenta: Mléčná díra ve státním rozpočtu

28.05.2018 9:10

Slovácký senátor komentuje na facebookovém profilu dotace velkopodnikům

Senátor Valenta: Mléčná díra ve státním rozpočtu
Foto: Jonáš Kříž
Popisek: Senátor Ivo Valenta za Soukromníky

O tom, že dotace křiví trh, vydávají se mnohdy na nesmyslné projekty a chybí tam, kde by byly zapotřebí, bylo řečeno a napsáno mnohé. Tento případ je ovšem zcela extrémní zhýralostí, kdy prostředky ze státního rozpočtu byly bezdůvodně darovány těm, kteří je vůbec nepotřebovali, protože byli v zisku, a ani je nepoužili k tomu, k čemu byly určeny.

Nikoho snad už ani nepřekvapí, že mezi obdarovanými byly firmy z holdingu Agrofert, napojeného na současného premiéra v demisi Andreje Babiše. Nelze to chápak jinak než jako velkou “malou domů”, která je navíc takřka čistým ziskem, který dané firmy nestál ani korunu.

Je zcela nemorální, že vláda minulá i ta současná na jedné straně dusí malé živnostníky a podnikatele a na druhé straně nalévá stovky milionů do velkopodniků, které nemají problém s přežitím. Nechápu, jak je možné, že si stát na jedné straně může dovolit vyhodit z okna 640 milionů a na druhé straně se snaží šetřit ani ne třetinovou sumu tím, že na malých obcích zruší matriční úřady.

Pokud někdo stále omílá formuli o řízení státu jako firmy, pak se jedná o drzost, která nemá obdoby. Jsem přesvědčen, že příjemci této dotace by ji měli okamžitě vrátit, a ti, kteří tuto zhůvěřiost vymysleli, by měli navždy zmizet z politické scény.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havlíček (ANO): Odmítáme stát se spolupachateli účetních experimentů

11:17 Havlíček (ANO): Odmítáme stát se spolupachateli účetních experimentů

Vyjádření na CNN Prima News k jednání o důchodech, publikované na svém veřejném facebookovém profilu