Senátor Valenta: Opět „oblečeme“ komunální politiky

14.04.2018 22:51

Zákon o střetu zájmů je prostě celý špatně a zase budeme muset napravovat chyby, které spískala předchozí vládní garnitura.

Senátor Valenta: Opět „oblečeme“ komunální politiky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Ivo Valenta

Zákon o střetu zájmů je prostě celý špatně a zase budeme muset napravovat chyby, které spískala předchozí vládní garnitura. Jsem rád, že velmi hlasité burcování senátorů (jejichž absolutní většina se minulý rok podepsala pod ústavní stížnost proti tomuto zákonu), dolehlo i mezi poslance. Ti tento týden pustili dál novelu zákona, který by měla přinejmenším ochránit komunální politiky od toho, aby byla jejich majetková přiznání volně a komukoliv dostupná na internetu. Vždyť je to na hlavu postavené, aby každý neuvolněný radní, který věnuje svůj volný čas, energii a znalosti tomu, aby pomáhal rozvoji své obce, musel na internet vyvěšovat všechny detaily o svém majetku, hypotékách, apod. To by nevedlo k ničemu jinému, než že by se všichni schopní, aktivní a pracovití lidé vykašlali na to, aby vstupovali do komunální politiky a věnovali se práci pro svou obec. Proto jsem inicioval ústavní stížnost a proto budu podporovat to, aby se zákon o střetu zájmů vůči komunálním politikům maximálně zmírnil. Nepodlehnu tlaku nejrůznějších nátlakových neziskových organizací, které tvrdí, že vše musí být na internetu, jinak je za tím určitě nějaký „podvod“ nebo „tunel“. Transparentnost neznamená, že všechny svlékneme donaha a uděláme z nich laciný terč pro skutečné zloděje a vyděrače. I transparentnost musí mít svůj zdravý rozum a jasné hranice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

6:16 Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Baťově kanálu.