Senátor Valenta: Otevřený dopis vládě České republiky

03.03.2020 20:11

Otevřený dopis vládě České republiky ve věci obrany řeckých hranic před nelegální migrací

Senátor Valenta: Otevřený dopis vládě České republiky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ivo Valenta

Vážený pane premiére,
vážení členové vlády České republiky,

obracím se na Vás tímto otevřeným dopisem jako senátor Parlamentu České republiky. Vyzývám Vás k tomu, abyste ihned podnikli kroky, které povedou k posílení bezpečnosti hranic mezi Řeckem a Tureckem a k zabránění tomu, aby se na území Evropské unie dostaly tisíce nelegálních, převážně ekonomických migrantů.

Ochrana vnějších hranic Schengenského prostoru musí být naší společnou prioritou. Není možné s rukama, založenýma v klíně, přihlížet tomu, jak Řecko nezvládá odrážet nápor tisíců migrantů. Vláda České republiky by proto měla využít všech svých pravomocí a ihned nabídnout Řecku aktivní a především okamžitou pomoc. Jsem přesvědčen o tom, že by členské státy Evropské unie včetně České republiky měly Řecku pomoci i formou okamžitého nasazení policejních nebo vojenských sil, pomocí kterých je třeba zabránit nelegálním migrantům v okupaci starého kontinentu. Je třeba fyzicky uzavřít hranice, nasadit policii či armádu a nekompromisně střežit veškerý pohyb v hraničním pásmu. To je podle mého soudu v tuto chvíli jediná možná forma obrany.

Po tisíciletí se Evropa bránila hordám nájezdníků, kteří si chtěli náš kontinent podrobit. Evropa se vždy dokázala ubránit a ochránit své náboženské kořeny a kulturní hodnoty. Se stejnou urputností se musíme i dnes postarat o to, aby Evropané nebyli v dohledné době pouhou evropskou menšinou.

Současně jsem přesvědčen o tom, že by měla Česká republika oficiálně odsoudit Turecko za destabilizaci situace v regionu a eskalaci problémů, souvisejících s migrační krizí. Bohužel došlo na slova mnohých z nás, kteří jsme varovali před tím, že Turecko nebude vpouštět migranty do Evropy jen za předpokladu, že za to dostane dobře zaplaceno a bude to pro něj výhodné. Bylo tedy pouze otázkou času, kdy tzv. „otočí“. A protože Evropa odmítla platit Turecku další splátku „výpalného“, předvedl tamní prezident, jak „vážně“ to myslel s pomocí Evropě v boji s nelegální migrací. Prostě jen otevřel hranice a nahnal tisíce nelegálních migrantů směrem do Evropy.

Vážení členové vlády, chci věřit tomu, že i pro Vás představuje účinný boj s nelegální migrací vysokou prioritu, a že ihned začnete tento problém řešit. Po zhlédnutí autentických videí z řeckých hranic jsem přesvědčen o tom, že řešení situace prostě nesnese odklad.

S pozdravem

Ivo Valenta
senátor Parlamentu ČR

Poznámka redakce: 75% podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s. vlastní společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a senátora Iva Valenty

Pozn. redakce: 79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozující server Parlamentní listy vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Synot

79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozovatele www.parlamentnilisty.cz vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty. Dalšími vlastníky společnosti OUR MEDIA a.s. jsou Michal Voráček, Jan Holoubek a Jiří Čermák.

Ivo Valenta

79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozovatele www.parlamentnilisty.cz vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty. Dalšími vlastníky společnosti OUR MEDIA a.s. jsou Michal Voráček, Jan Holoubek a Jiří Čermák.

autor: PV

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…