Senátor Valenta: Potvrzeno! Stát není schopen čelit problémům

08.04.2019 7:32

Komentář na facebookovém profilu k výroční zprávě NKÚ, hodnotící postup státu ve vybraných politikách a jeho hospodaření

Senátor Valenta: Potvrzeno! Stát není schopen čelit problémům
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ivo Valenta

Nejvyšší kontrolní úřad potvrdil, že stát není schopen správně reagovat na dynamické změny ve společnosti a čelit problémům. Za vysoké investice vůbec nezískává to, co se očekává. Stát je podle šéfa NKÚ jednoduše „zasukovaný“. Je třeba, aby si vláda co nejrychleji uvědomila vážnost celé situace, a namísto populistických gest hledala řešení.

Je evidentní, že se premiérovi konstatování NKÚ nelíbí. Je však naprosto zřejmé, že ze strany nejvyššího kontrolního úřadu nejde jen o slova, jen tak vypuštěná do větru. Potřebné reformy v řadě oblastí se stále oddalují.

Česko zaostává i v rozvoji on-line služeb státu. Prodlužuje a prodražuje se digitalizace státu. Řízení postrádá koncepci a chybí personální kapacity. Nedaří se změnit ani situaci v rozvoji infrastruktury, která má negativní dopad i na konkurenceschopnost naší země. A problémů je daleko více – ať už jde třeba o oblast bytové politiky, nebo životního prostředí.

Současná vláda se bohužel řídí jen volebními průzkumy, jsou jí tak vlastní populistické výkřiky a jejich případná sdílení na sociálních sítích. To však není na místě, pakliže na populistická gesta nejsou peníze.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ryba (ANO): U korespondenční volby existují dvě rizika

16:21 Ryba (ANO): U korespondenční volby existují dvě rizika

Projev na 102. mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny 10. května 2024 k zákonu o korespondenční volbě