Senátor Valenta: Praktiky ekologických teroristů vyplouvají na povrch

11.02.2018 11:45

Slovácký senátor komentuje na facebookovém profilu policejní vyšetřování pozadí některých ekologických kauz

Senátor Valenta: Praktiky ekologických teroristů vyplouvají na povrch
Foto: Jonáš Kříž
Popisek: Senátor Ivo Valenta za Soukromníky

Skutečné praktiky ekologických teroristů začínají konečně vyplouvat napovrch. Vítám to, že si policie a státní zastupitelství posvítilo na ty, kolem kterých se dlouhé roky vznášel oblak nedotknutelnosti, protože se maskovali za bohulibé ochránce přírody. Opak však byl pravdou, a jak ukazuje policejní vyšetřování, někteří aktivisté si na blokování důležitých staveb postavili docela lukrativní byznys.

Chci věřit tomu, že se orgány činné v trestním řízení nespokojí jen se špičkou ledovce, ale že skutečně začnou systematicky odkrývat pozadí kauz, které hýbou žlučí spoustě lidí, jež se snaží v mnoha koutech naší země dlouhé roky prosadit např. páteřní dopravní tepny nebo klíčové rozvojové investice.

Neházím všechny ekology do jednoho pytle. Vím, že v naší zemi je spousta lidí, kterým jde o ochranu životního prostředí, ale kteří si zároveň uvědomují, že musí dojít k racionální symbióze mezi ekologií a potřebami lidí. Bohužel těmto lidem kazí pověst ti, kteří se zařadili do dlouhé fronty ekologických teroristů. A na tento plevel je podle mne třeba ukázat a jeho počítání rázně zastavit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jurečka (KDU-ČSL): Plán, jak pomoci naplnit peněženky pracujících rodin

15:14 Jurečka (KDU-ČSL): Plán, jak pomoci naplnit peněženky pracujících rodin

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prorodinné politice KDU-ČSL