Senátor Valenta: Přijdeme kromě hospod také o vinotéky?

13.02.2018 19:52

Komentář na facebookovém profilu k novele vinařského zákona

Senátor Valenta: Přijdeme kromě hospod také o vinotéky?
Foto: Daniela Černá
Popisek: Senátor Ivo Valenta

Na malé podnikatele se valí jeden legislativní nesmysl za druhým. Ať už jde o šikanu v podobě EET a s ní spojené bonzáctví, nebo třeba zákaz kouření v hospodách, restauracích a barech. Své řemeslo tak už kvůli nesmyslným restrikcím, příkazům, zákazům a nařízením i hrozbám vysokých pokut věší na hřebík nejen hospodští a provozovatelé barů či restaurací, ale končí také spousta malých, převážně vesnických obchůdků a drobných řemeslníků.

Teď k nim, jak se zdá, začnou pomalu přibývat i provozovatelé vinoték. Kvůli novele vinařského zákona totiž musí investovat do nových technologií na sudová vína a bohužel tak navýšit prodejní ceny spotřebitelům. Zákon totiž přikazuje, jakým způsobem se musí sudové víno prodávat.

Nejschůdnější cestou je pro ně takzvaný bag-in-box. Drobní vinaři se shodují v tom, že vinařský zákon nic nepřináší, jen komplikuje život prodejcům i vinařům. Naopak v konečném důsledku podporuje velké řetězce, prodávající láhvová vína.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Berdychová: Nové chráněné bydlení v Jičíně je v provozu

20:07 Berdychová: Nové chráněné bydlení v Jičíně je v provozu

Klienti Domova sociálních služeb Chotělice využívají nových prostor chráněného bydlení v lokalitě Ji…