Senátor Valenta: Region bude svítit modře

02.04.2018 9:35

Již v uplynulých letech jsme se zapojili do osvětové kampaně s názvem "Česko svítí modře“. Motto letošní akce nese název „Navzdory osudu“ a my se k ní samozřejmě opět připojíme.

Senátor Valenta: Region bude svítit modře
Foto: Jonáš Kříž
Popisek: Senátor Ivo Valenta za Soukromníky

Smyslem akce, která se uskuteční v noci ze 2. na 3. dubna a která se ve světě poprvé konala již v roce 2008, je zlepšit vzájemné pochopení majoritní společnosti a lidí s autismem. V souvislosti s činností Nadace SYNOT, která se zabývá také pomocí dětem v oblasti zdravotní a sociální, se na mne obrací mnoho rodičů, jejichž děti jsou něčím odlišné od svých vrstevníků.

Jednou z takovýchto diagnóz je právě porucha autistického spektra. Proto vím, že situace těchto rodin je často velmi obtížná a ze strany okolí narážejí na nepochopení, které jim tuto již tak složitou situaci nikterak neusnadňuje.

Modře bude letos nasvícen například uherskohradišťský Hotel a Pasáž Slunce, objekty ve Vinohradské ulici, na Zelném trhu nebo v ulici Prostřední. V Kunovicích se bude jednat o Polyfunkční dům a modře bude osvícena také Kaple ve Velkých Karlovicích nebo Hospoda Kyčerka.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Jurečka: Situace vodicích psů v České republice není úplně ideálně řešena

14:02 Ministr Jurečka: Situace vodicích psů v České republice není úplně ideálně řešena

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k asistenčním psům.