Senátor Valenta: Stop době byrokratické

16.04.2017 9:32

Jedním z hlavních poznatků, který jsem získal za dobu svého působení v Senátu, je ten, že žijeme v éře, kterou lze nazvat “dobou byrokratickou”.

Senátor Valenta: Stop době byrokratické
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Ivo Valenta

Na každé schůzi Senátu projednáváme řadu zákonů, které zavádějí nové a nové povinnosti, kontroly a evidence. A přestože se snažím vždy, když je to jen trochu možné, těmto mnohdy nesmyslným opatřením postavit na odpor, síla byrokratů je bohužel větší než hlas nás, kteří by jí chtěli v jejím řádění zabránit. Jsem proto přesvědčen, že je nutné, aby všichni, kterých se mnody absurní nařízení týkají, řekli konečně nahlas dost. Proto bych chtěl veřejně podpořit všechny aktivity, které k tomu mohou pomoci, a to včetně této ankety s názvem Absurdita roku. Pojďme tedy nahlas říct, s jakými nesmyslnými úředními povinnostmi se v každodenním životě setkáváme a co nás štve. Nebojme se nahlas říct, co nám brání třeba v rozvíjení podnikatelských aktivit, co nám komplikuje život při komunikaci s úřady, za jaké nesmyslnosti jsme zbytečně “popotahováni”. Domnívám se, že k tomu je potřeba využít každé příležitosti, která se nabízí!

Senátor Ivo Valenta

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): Pan ministr Rakušan podvedl i svou vlastní vládu

23:08 Dostálová (ANO): Pan ministr Rakušan podvedl i svou vlastní vládu

Projev na 102. mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny 9. května 2024 k zákonu o korespondenční volbě