Senátor Valenta: To je snad špatný vtip

21.08.2019 13:49

Komentář na facebookovém profilu k výši pokuty za neočipovaného psa

Senátor Valenta: To je snad špatný vtip
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ivo Valenta

Desítky tisíc pokuta za neočipovaného psa?! To je snad špatný vtip! Stát chce mít zase všechny pod kontrolou?! Od ledna příštího roku musí být každý pes čipován. Jinak si jeho majitel sáhne do kapsy až pro dvacet tisíc korun pokuty. Stát tak chce mít kontrolu nad očkováním. Budeme snad za chvíli pod hrozbou vysokých sankcí čipováni i my, lidé, aby měl stát lepší kontrolu nad tím, zda podstupujeme pravidelná očkování?

Veterináři po novém roce nesmí neočipovaného psa ani naočkovat. Co když ale o nové povinnosti například někteří senioři nebudou vědět a potká je hlídka městské policie? To je „sedře z kůže“? A má vůbec každá městská policie v naší zemi kvalitní a funkční čtečku čipů? Troufám si říci, že nikoliv.

Navíc ten, kdo psa nebude chtít nechat čipovat, čipovat ho nenechá. Lidé raději k veterináři chodit nebudou, aby je „nenabonzoval“. Jejich zvířata tak nebudou mít kromě čipu ani povinná očkování. Nebo budou majitelé veterináře uplácet, aby jejich zvíře naočkovali i bez čipu. To je snad výhra?

Nesouhlasím s podobným nařizováním. A pokud už má vstoupit v platnost, mělo by se vztahovat až na psy pořízené, případně narozené od určitého data – nikoliv zpětně. Proč to ale nenechat na majitelích? Lidé přece mají svůj rozum a dokáží vyhodnotit, zda a v čem je pro ně čipování zvířete přínosné (například zda cestují, případně jejich pes žije jen na dvorku apod.) – kromě toho většina z nich již dnes psa čipuje zcela dobrovolně.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Budeme nadále navrhovat zákony na zlepšení situace zdravotně postižených občanů!

4:32 Rozvoral (SPD): Budeme nadále navrhovat zákony na zlepšení situace zdravotně postižených občanů!

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci…