Senátor Valenta: Uprchlíci naletěli fámám

10.04.2019 7:32

Komentář na facebookovém profilu k agresivitě migrantů

Senátor Valenta: Uprchlíci naletěli fámám
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ivo Valenta

Nedá mi to, abych se nevrátil ke zprávě z konce uplynulého týdne. Migranti naletěli fámě o tom, že úřady otevřou hranici mezi Řeckem a Makedonií, pokud bude v obležení uprchlíků, mířících do střední a západní Evropy. A tak se migranti mohli přetrhnout. A nejen v Řecku. Podobně dopadlo také Turecko.

Co ale nikdy nepochopím, je fakt, že lidé, kteří se nás snaží přesvědčit o tom, že jsou vlastně chudáci, prchající před bídou a válkou, toužící jen po lepším životě, jsou již při své cestě do cílových zemí často velmi agresívní. Každý tak přece musí pochopit, že pokoru a respektování jakýchkoliv pravidel od těchto lidí nemůžeme čekat! Běženci si sami diktovali podmínky - obsadili koleje a žádali, aby byly přistaveny autobusy. Na policisty navíc házeli kameny a své rodiny vzali jako jakýsi ochranný štít.

Vím, že i v naší zemi byly doby, kdy lidé (kvůli politické situaci) emigrovali „na západ“. Ti, kterým se to podařilo, se však okamžitě začlenili do společnosti, naučili se jazyky, začali pracovat, a byli za tuto šanci vděční. Nedokážu si představit, že by si přijetí do kterékoliv země někdo vynucoval výhružkami! Kde vůbec někteří migranti berou tu drzost?!

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala: V zahraničí se vždycky snažím najít chvíli na setkání s krajany

21:10 Premiér Fiala: V zahraničí se vždycky snažím najít chvíli na setkání s krajany

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k setkání s krajany.